Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Неграмотни майстори или калпав мотор TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Неграмотни майстори или калпав мотор TD100

Да започна с историята за моя извод и проблем.Колата ми не палеше освен на бутане.Оборотите си играеха някакви техни игри на свободна скорост 700-1100.При всяко настъпване задържаше обороти след махане на крака от газта за 4-5 секунди.Забиваше муцунка след 3000-3500 об.Имаше и леко придърпване на ниски обороти на 2-3 скорост.Карах си я така по баирите спирам...След 2-3 дни друга беля вече няма и тяга а за капак не пали и на бутане(това за тягата го установих преди да спре да пали да уточня да не ме вземете за някои режисиор).Закарах я на майстор отворил помпата изчистил я е.Обажда ми се ела си вземи колата.Отивам аз вземам я пали върви няма проблеми пред майстора(да уточня че той е на 25км от Русе).Та прибирам се в Русе спирам я пред вкъщи и след 5 мин. към даскало, обаче малко по трудно запалих смисъл задържах повече от колкото си палеше обикновенно.Запали си и едно тракане.... (можеше и трактор да заглуша)и пушеше.Това докато стигна до университета се оправи.Свърших си работата там качвам се и изненада не палим...Иначе тягата си има, не си играе с оборотите нямаше задържане...но все пак на бутане запали...връщам я в сервиза.Там майстора гаси.Пробва да запали, запали си мършата.Оставих им я на другия ден се обаждам нямало проблеми палела си но сменили там някакви маркучи.Отивам да си я взема пали си от раз.Цял ден обикалям няма проблеми.Вечерта на диско и си викам я да я оставя аз някъде на байрче да е забутано.и късмет излизам от дискотеката аха да запали ама няма... запали на бутане...А аз трябва да ходя до Търново на другия ден.Заредих акумулатора обезвъздуших и си запали.Както и да е стигнах до там без проблеми.Тази сутрин ще се прибирам в Русе и пак нещем да палим.Айде пак че в Търново баири да искаш... пускам я запалва и огасва....Отварям капака обезвъздушавам, пробвам пали и веднага гасне.Успях един път да и задържа оборотите без да огасне.Тръгнах, проблема с придърпването на 2-3та си остава.Прибрах се в Русе и преди малко айде викам да потърся някои майстор друг да е ама няма тя не пали обезвъздуших пак и пак неще.Интересното е че винаги си дърпа въздух при всяко обезвъздушаване излизат мехур4ета....Всички маркучи са сменени скоби си има...Някакви идеи или да ме насочите към човек дето разбира в Русенски окръг да е???
    Bravo TD_100 GT

Нищо не казваш обаче за горивен филтър - може и от там да ти смуче въздух. Смени го и го затегни на ръка.Виж също и дали ти е зацепен правилно ремъка.

Коментар

Дали може да е от ремъка, защото от всички проблеми си остана паленето и придърпването на 2-3та скорост иначе си има тяга.Ония тъпанари и ремъка бяха махали.... ама пък ако не е зацепен правилино няма ли а е по мудна?
      Bravo TD_100 GT

Коментар

А как е авансаторът? Това е ел. клапан, който често създава проблемите при палене при ТД 100.Ако си е заминал, колата не пали.

Коментар

Хабер си нямам за авансатора.Знаеш ли как да го проверя?Ама и тя някой път пали някои път не....абе направо ме побърка тая кола....
          Bravo TD_100 GT

Коментар

http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=14460Виждам, че си от Русе. Ето един телефон на дизелджия в Русе - 0888640793

Коментар

Абе то и аз имам нафта по кабелчето на тая джаджа...ама ще звънна на тоя човек да видим дали ще е за смяна и моято че не ми харесаха цените който си обявил в постовете дадох 170 за чистене на помпата остава и това да купя да не стане и направо трябва за вторични да го дам тоя фиат после
              Bravo TD_100 GT

Коментар

Колега, от течащото кабелче на авансатора трябваше да почнеш.Няма какво да коментираме повече, проблема е ясен и се решава само като си купиш ново.Направи го веднага и защото рискуваш да прецакаш нещо друго с това мъчително палене - например стартера, акумулатора и т.н.Поръчвай на Дядо ти Мраз подарък авансатор

Коментар

И аз за нова година мисля да си подаря едно авансаторче, че от бая време ми сълзи и вече много ме изнервя с това придърпване и вдигане на обороти когато си поиска...отделно като пали сутрин излиза един сивкав пушек съпроводен от леко губене на обороти
                  Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Твоя човек се казва Йонко, сервиза му е до КАТ отстрани има 3 гаража, в средния е той. Ако те интересува на ЛС мога да ти там ГСМ.
                    "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                    Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
                      Твоя човек се казва Йонко, сервиза му е до КАТ отстрани има 3 гаража, в средния е той. Ако те интересува на ЛС мога да ти там ГСМ.
                      doofiat написа:
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=14460Виждам, че си от Русе. Ето един телефон на дизелджия в Русе - 0888640793
                      Колега, погледни две мнения по-нагоре

Коментар

Колеги вашия майстор направо ме отпрати при помпаджия.Та обадих се пак на моя човек дето ми прави помпата пак ще му я карам каза че това клапанче се прави и каза че моето работи тъй като при палене трака и после тоя клапан регулирал това тракане или там каквото му викат не ги знам...Щял да смени само някакво уплътнение на тоя авансатор.
                        Bravo TD_100 GT

Коментар

Колеги седях не ме свъртя и си махнах планката където седу филтъра махам филтъра гледката е неописуема.Филтъра черен някакво лепкаво гадно мазно... и същата работа и с турбинката над филтъра дали от ще излезе проблема днес или утре ще се разбере.
                          Bravo TD_100 GT

Коментар

що не пробваш при Милен зад АВКО-то до автокъщата той е помпаджия и на мене преди ми правеше магарий моя Фичо но го закарах при него и се оказа просто че е трябвало да си почистя резервоара успех и пиши какво е станало

Коментар

А това АВКО какво беше???Ще извиняваш за въпроса ама не ми говори нищо.Пак и правя едни опити на собствена глава и утре ще я пробвам днес зареждам акумулатора, но все пак да ме светнеш къде е да си имам едно на ум
                              Bravo TD_100 GT

Коментар

Working...
                              X