Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Brava 1.9 TD 75

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fiat Brava 1.9 TD 75

    Здравейте,предварително се извинявам,ако вече има такава тема,но в момента бързам а и съм нов в този форум и моля за извинение!Имам Фиат Брава 1.9TD 75 купена преди 3 дни,обаче четох из нета,че при дизелите трябва да се държат в определени обороти на определена предавка,но аз на таблото нямам оборотомер и съответна няма как да разбера,дали го държа в обороти и има ли начин да знам горе долу на какви обороти карам?А и ако може да ми кажете за смяна на предавките коя предавка от колко километра трябва да я сменя.И също прочетох,че предавките на дизела са по-дълги,което значи ли,че на 2-ра спокойно мога да карам до 40км/час.

    #2
    Трябва да се върнеш при инструктора си и като почнеш да "чуваш" двигателя тогава няма да питаш.Това не е нещо дето се обяснява просто еи така.Иначе на втора и 80км/ч може да се вдигне,но според зависи.Успех.

    Коментар


      #3
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...%F0%EE%F1%F2И по специално поста на ogi28b/има табличка с много изчерпателна информация/. Успех!
      Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
      Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
      http://www.keepfighting.ms

      Коментар


        #4
        Нещата в онази таблица за изключително за JTD На тд75 въртящият момент е различен, максималната мощност също, съответно и предавателните числа, диференциала... Освен колегата да се научи по слух да се ориентира...

        Коментар


          #5
          Прав си ogi28b,но въпреки това може да е някакъв ориентир.
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

          Коментар


            #6
            Ей сега ще ги изровя отнякъде де...Ето какви са предавките, на ЖТД са като на ТД 100. Виждаме разлика в диференциала, което води като цяло до по-къси предавки спрямо ЖТД и ТД 100.Предвид тези данни, може би е добре за ТД 75 да се държи над 2000 оборота. А таблото без оборотомер не е ли характерно само за двигателя 1.9 D - 48 киловата?
            Прикачени файлове

            Коментар


              #7
              На колата си пише отстрани TD 75Какво означават оградените цифри,оборотите на съответната скорост?
              Прикачени файлове

              Коментар


                #8
                Карай си лекичко и ще и свикнеш, хубава кола си си купил и това е най-важното. 40-50 км/ч за"трета" 60-80 е за "четвърта". Небой се и успех! Оградените цифри са предавателните числа на трансмисията, не са обороти на двигателя. А и помни, че ако изкачваш наклон (байр) и е стръмен, най-често иска по-ниска скорост. От пета - четвърта, от четвърта на трета и така.
                TD_100, че е кръгло число.

                Коментар

                Working...
                X