Сигурен сЪм, че някои от вас имат проблем с пушека. И аз го имах същия - проверих какво ли не дюзи, масло, слагах всякаква нафта, алпин дизел, ви палуъра на шел, какво ли не.Един приятел ми каза - ела да я видя. Каза ми влез дай газ и задръж на 4500 оборота. Направих го. Извика ме - ела да видиш сега - отдолУ на асфалта имаше Черно петно и ми каза това е запушен катализатор - отиваш и го махаш. Речено сторено, махнах го и след това проблем никакъв, нито пушек дори и промяна няма в шума на двигателя. Надявам се да съм полезен на някои от вас.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Черен дим - решение
Collapse
X
-
Са след месец-два ще я усетиш промяната в звука, че и вибрацийките ще ги усетиш...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
-
naskobg написа:Колеги все си мисля, че като се махне катализатора, колата не спира да гори масло. :DLANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
msotiroff написа:Че то смяната/премахването на катализатора е първото нещо след смяната на консумативите, което се прави при покупка на стар автомобил... Аз винаги махам катализатора и слагам резонатор.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
emzo написа:Има ли нещо по-специфично при махането при JTD ?FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6
Коментар
-
vsd написа:crush написа:Са след месец-два ще я усетиш промяната в звука, че и вибрацийките ще ги усетиш...www.CarProfi-BG.com
Коментар
-
Ами можеш да направиш такаhttp://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...asc&start=15и да не слагаш друго гърне, а освен това не слагаха ли тръба или нещо от тоя сорт. Вибрациите не вярвам да са ти се получили от резонаторното гърне.tinalex, чак толкова мощна да стане че да ти превърта съединителя по-скоро си е тръгнал самия съединител
Коментар
-
Относно цитираната от теб тема - майка ми много си хареса едно рено меган купе и бях събрал парички и го купих, макар и да съм скептично настроен към френските. Та като го гледахме джамбазите бяха направили точно това - извадили катализатора и оставили само черупката. Е дрънчеше при набиране и при отпускане на газта м/у 2500 и 3000 оборота такова бучене се получаваше в купето, че чак изтръпвах. Не исках и да се доближавам до тази кола, но много "специалисти" се намесиха в главата на майка ми, наду ми главата и хоп сега проблемите. Сложихму резонаторно гърне за 80 лв... Банани проблемът не изчезна, само стана по-малък. И в крайна сметка после кихнах 200 лв за корекции по изпускателната система, за да няма това бучене и вибрациите. Поне момчетата си разбираха от работата и не съжалявам за тези пари. Та за напред има ли катализатор колата ми - никакво махане ! Моето браво е с резонаторно гърне и да вибрациите са от него и шума също. Но не ми е гот на 2 месеца да давам по 80 лв...www.CarProfi-BG.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар