Здравейте колеги. Отново имам нужда от помощ.Както личи от заглавието стилото ми губи мощност за по 2-3 секунди.До сега ми се е случвало 3-4 пъти, колата работи,но като поискам да потегля няма мощност да тръгне и това за няколко секунди. След това изведнъж всичко се оправя и колата върви без никакъви проблеми.През пролетта сенях датчика на коляновия вал и си мисля дали сега не е дошъл реда на датчика на разпределителния вал.Понеже вече знам,че има и такъв датчик.И така помагайте ако знаете нещо.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
STILO JTD 115 губи мощност
Collapse
X
-
Здравей Колега ... 90% съм сигурен, че проблема е в ЕГР клапана, в добрия случай се е запушил, а в лошия му се епрецакала механиката ...Но няма нужда от притеснения, този клапан е за екологията ... Та ако се е прецакал ти предлагамда го изолираш и колата няма да има проблеми с работата на двг-я ...Ако се е запушил в сервиз на Fiat ще ти го свалят и изчистят, ако на теб не ти се занимава ...Но това не е гаранция, че ще се оправи ако се е прецакала механиката ...Затова решението е да се изолира ...Fiat Stilo 1.9 JTD (85 kW - 115 PS) `03
Коментар
-
cekop написа:Какъв е този ЕГР клапан,каква роля играе и най-важното къде се намира?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Същото го правеше Мареата на баща ми (JTD 110) - губи мощност когато си поиска и се оправя сама. Чистенето на ЕГР-а помогна наполовина - правеше го по-рядко. Нов дебитомер реши проблема окончателно.Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
Ex: Marea 2.4 JTD 2000
Ex: Brava 1.6 1997
Ex: Puntо 1.1 1994
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар