Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТД100 - ремонт глава и основен ремонт - завършен

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги, както писах и на Торнадо лично, мисля да продавам колата, няма да я подарявам, но определено ми се кара бензин, мисля да я пусна на 4500 и се съмнявам много хора да се обадят, защото виждам колко са паднали бравотата и за това тя ще си е публикувана, а аз ще си я развозвам..нека видим как ще стане като се напаснат изцяло частите, аз още не съм я карал, само и дадох малко газ - до 2000 оборота и ми се стори малко по-така, ама като тръгна да я карам ще видим със сигурност какво е положението може и да си ми хареса :D
    A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
    e30 forever!

Коментар

колата определено няма да се продава за сега днес си я взех, оставих още 350лв за труд, 20лв за антифриз и 70лв за свещи подгревни - четири нови..тотално ремонта идва - 1528лвмного съм доволен, работи много добре, даже един колега с ЖТД ми направи комплимент за добрата работа на двигатела, това наистина ме озадачи.. това беше преди да му спомена, че идва от основен ремонт...сега ще си я карам до 2500 оборота около 2000км и след това сменям маслото..нафта ще зареждам само и единствено от Ромпетрол - евро5 - по препоръка на всички дизелджии, таксиджии, всички.. съветвам и васпп по въпроса с таблото - не работи както трябва, премериха температурата и разликата между таблото и реалната температура е около 15градуса, сега ми седи на 3 чертичка и не мърда на никъде, независимо дали карам с газ без газ по инерция и така, за сега няма да го сменям, ще го следя така както е, пък при добра оферта може и да го сменя...за биелата втора ръка, разбрах, че двете са мерени по всякакъв начин, за да са заменяеми, така че нямам притеснения и там.още нещо, фаровете светят супер няма разсейки, не заслепявам, а виждам всичко, много съм доволен.. :D
      e30 forever!

Коментар

Ами какво да кажа, честито и да си я караш безаварийно.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Браво Влади, много се радвам за теб и колата. Сега ще разбереш къде е истината. Покарай си я 100 000 км пък тогава я продай за 2500 лв. :D Сори, че ми беше под терасата и не се видяхме, но цялата минала седмица бях в командировка и ме нямаше.Хайде безаварийни километри и ей... умната, знам, че те изкушава да я ръчнеш ей така за кефа, но си я кътай 2000 км или айде 1800, а после газзззз :DП.С. Краси и Андрей са много точни, нали?

Коментар

BEX---GT написа:
            нафта ще зареждам само и единствено от Ромпетрол - евро5 - по препоръка на всички дизелджии, таксиджии, всички.. съветвам и вас
            Честито за колата колега, със здраве да си я караш.За нафтата, поне при мен този дизел на Ромпетрол е по-зле от Еко и ОМВ. Върви мааалко по-зле и харчи маалко повече.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

И от мен Честито и много безаварийни километри с новия мотор .Само дето си решил да я продаваш за такава сума 4500лв отсега ти казвам,че ако не е на някой познат просто,ще изтърпиш доста подигравки пък ако ще и да си налял още толкова като сума.За пример само,ще ти дам моята Мареа 99г Комби ЖТД,която миналата година по-това време купих за 5300лв със доста пазарлъци.Взех я за жена ми да ходи на работа обаче много дълга и се вижда и не можела да маневрира :D ,а има категория Ц.Налях в нея близо 2 бонбона и ей така на майтап пуснах обява в мобилето с цена 5000лв.Абсолютно НИКОЙ не се е обадил и колата си стои в гаража,а аз всеки ден карам служебната.Това разбира се ти го казвам във връзка с това да си я караш,защото в тая криза коли не се продават т.е не могат да се продадат.
              EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Благодаря, колеги, лелеее, наистина много ме изкушава да натисна, но се търпя, днес си сложих СД-то, направих си каско, че беше изтекло, много приятно да си карам просто така...Краси и Андру са много точни, казаха, че според тях много добре се е получила колата..по въпроса за продажбата, преди да я вкарам за ремонт, такива бравота с моите екстри вървяха горе-долу на тия пари, но в момента гледам, че са бая паднали... за това реших да си се возя.. пък и много приятно такова... утре, другиден ще пробвам 16-ките да видим дали ще станат, че имам съмнения в централния отвор, ама ще ги нагодим Поздрави и безаварийно на всички ви! :D
                e30 forever!

Коментар

Тук в тази тема говорим за Андрей и Краси, но никой не каза я дай да напишем телефон за връзка с тях :D Имам телефона на Андрей 0888 706 118. Тези момчета знаят какво вършат!

Коментар

дам, и аз имам този телефон, да ви кажа минах около 200км, двигателят утихна чувствително, много добре върви в ниските обороти, много ме радва...
                    e30 forever!

Коментар

Колегата BEX---GT...днеска засякох фиатката ти на паркинга на вселената в студенстски град....предполагам, че ти си бил вътре....Аз мъкнех една прахосмукачка и минах от там...ходих поизчистя колата...на задният паркинг.
                      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

хехе, да вътре бях, що не пусна алармата да се видим
                        e30 forever!

Коментар

BEX---GT написа:
                          хехе, да вътре бях, що не пусна алармата да се видим
                          Ами аз живея в същият вход, където е точно входа на вселената...а и в тоя случай мъкнех в едната ръка прахосмукачка, а в другата един плик с препарати
                          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

колега,а каква бе причината да отвориш главата и видиш състоянието на двг-то си?поздрави за успешния ремонт,сега си с колица с ново сърчице,живее втори живот,дано да е по-дълъг от първия
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

ами прегряване...2-ро поредно, прегря ми на върха на Витиня и до София се прибрах на самоход с кратки почивки..на следващия ден не палеше, беше смесила малко, но като въртеше стартера и бълбукаше в разширителния съд, бяха отпуснали буталата, сегментите ли не знам, но не палеше...след ремонта за сега съм доста доволен.. Поздрави
                              e30 forever!

Коментар

Working...
                              X