Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помогнете моля- мареа 1,9 jtd

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помогнете моля- мареа 1,9 jtd

всичко си беше наред но след разкачане на акумулатора установих че не ми работят - централното, ел стаклата, реотана на задното стакло и осветлението в купето при отваряне на врата( иначе ръчно светва).проверих предпазителите един по един ,тези до волана в ляво и тези силовите до айбиеса, всички са здрави.....ако някои може да помогне с нешто ......примерно има ли другаде предпазители....кое реле включва тези нешта....поздрав на всички

Провери ли предпазителите които са НАД таблото с предпазители, в две колонки по 6 предпазителяса, зад декоративна пластмасова решетка? Един от тях предпазва A.B.I. Control Unit или казано с други думи - онова което включва тези неШТа.Виж на всяка цена тази тема, и добре дошъл във форума.
    Прикачени файлове

Коментар

за сажаление и тях ги проверих ама всички са здрави, утре щте замеря дали идва захранване до тези предпазители, но ми се струва 4е ште е реле , някои знае ли кое реле да проверя....

Коментар

Не ми е приятно да ти кажа че може ABI-блока да ти е гръмнал. На мареа някой друг ще ти каже къде е, май е монтиран под задните седалки. На Брава/о е зад жабката. То е блок който управлява посочените от теб неща, в него са платки, схеми, релета.... следва колегата Rokambol. Пробвал ли си когато пишеш на фонетична, да натиснеш бутона на клавиатурата който е вляво от единицата, под Escape-а? Пробвай да видим коя буква ще се изпише?

Коментар

да това е "ч" , вчера беше наред, ама днес като го натисна ме прехварля на друга позиция затова употребих 4.....не изтарпях и преди малко проверих захранването , до всички предпазители идва напрежение, само два нямат ,това са - от долниа блок без решетките, най горния ред ,от ляво на дясно първия и втория- не знам за какво са обаче....

Коментар

аз на твое място бих отишъл на "доктор",успех
            MULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
            "Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
            R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12

Коментар

mitkoburgas написа:
              най горния ред ,от ляво на дясно първия и втория- не знам за какво са обаче....
              първият - десен "дълъг" фарвторият - ляв "дълъг" фар и контролна лампа на таблото. Захранени са само когато са включени дългите светини.

Коментар

Днес ходих и на доктор- офицялниа на фиат в Бургас- зеха ми 30лв без да са ми оправили повредата, дигат рамене....караи ....то е ясно че сам ще се оправям .....някои ако знае поне каде се намира управлението на тези неща, моля да пише

Коментар

Виж модулите под задна дясна седалка. Също модулите в жабката и под нея.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Модулът се намира зад жабката.Колега от форума продаваше такъв модул наскоро ...

Коментар

На брава/о е зад жабката, а на мариетите са го турили под задна дясна. (седалка). Поне на тези които са с възглавница за пасажера. Оня ден точно го гледах и се чудих какво е, после ми дойде просветление.

Коментар

:D чудо.....тази сутрин всичко си работи....ебаси работата, само дето базиках и се тормозих.....модула само го погледнах , без да го докосна даже и то предния ден......

Коментар

лош контакт някъде... ако пак прекъсне, почисти всички букси с контактен спрей и ги провери дали хубаво са стегнати.И не бързай да ходиш на доктор друг път да даваш по 30 лева за "здравейте" . 11 000 форумци мислят по-добре от един доктор.

Коментар

ogi28b написа:
                            лош контакт някъде... ако пак прекъсне, почисти всички букси с контактен спрей и ги провери дали хубаво са стегнати.И не бързай да ходиш на доктор друг път да даваш по 30 лева за "здравейте" . 11 000 форумци мислят по-добре от един доктор.

Коментар

Модулът се намира зад жабката или под задната седалка. Зависи от годината на производство.

Коментар

Working...
                              X