Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

1000-1100 оборота, нормално ли е това?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

1000-1100 оборота, нормално ли е това?

Здравейте колеги да се оплача и да се посъветвам с вас.Колата ми поддържа 1000-1100 оборота в повечето време на свободна.Понякога си е ОК около 800-850, но ми зачестиха високите обороти и като че ли придърпва леко.От какво може да е това, а пък и се запъва да пали понякога иска газ и това с паленето от днес взе да се проявява.
    Bravo TD_100 GT

Нормално е, като е студено да ти "шават" оборотите, както и в началото докато мотора е студен да не набира както си свикнал :D
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Нещо с вакума който управлява обогатитела става.Има едно жило което трябва да е опънато като стартираш и в последствие след достигане на определена темп.се освобождава.Ще потърся снимка да онагледя какво имам в предвид.
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако не се лъжа вакума ми е откачен запушено е мъркучето(уж вървяли повече така)
        Bravo TD_100 GT

Коментар

Аз съм с двигателя от подписа и мисля че са ни почти еднакви моторите, и при мога да те уверя че оборотите изобщо не шават, и изобщо не е нормално да шават! Както каза торнадо - най-вероятно в обогатителя и трябва да се провери тая система дали ти работи както трябва. Аз имам схема мисля за нея но за палиото.
          Fiat Palio Weekend TD70
          ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Maver написа:
            Ако не се лъжа вакума ми е откачен запушено е мъркучето(уж вървяли повече така)
            А другото маркуче което управлява обогатитела ако така се наричаше.

Коментар

Провери позиция 1 това е жилото което ти вдига оборотите при първоначално запалване на студен двугател.Ако е постоянно опънато дори и при температура на охлаждащата течност която е оптимална о тогава провери позиция 2 това черното има също маркуче с вакуум койото го управлява.
              Прикачени файлове

Коментар

А постъпване на въздух в системата?-въпросното придърпване от къде се появи а ?

Коментар

Е то нямам думи просто за оборотите днес не ми е правела маневри.Но вчера отказа да запали.Дойде един познат отвори ми отзад резервоара изскара поплавъка и има една цедка откъдето минава засмуканата нафта.Оказа се че тя е задръстена от шибаните добавки, който са и слагали, едни черни гадни утайки като изгоряло масло бяха.Та изчистихме обезвъдушихме запали си и поне днес не ми придърпа никъде.Та колеги внимавайте с тия добавки или си чистете цедката от време на време защото само главоболия може да ви докара в тоя студ.
                  Bravo TD_100 GT

Коментар

Maver написа:
                    Е то нямам думи просто за оборотите днес не ми е правела маневри.Но вчера отказа да запали.Дойде един познат отвори ми отзад резервоара изскара поплавъка и има една цедка откъдето минава засмуканата нафта.Оказа се че тя е задръстена от шибаните добавки, който са и слагали, едни черни гадни утайки като изгоряло масло бяха.Та изчистихме обезвъдушихме запали си и поне днес не ми придърпа никъде.Та колеги внимавайте с тия добавки или си чистете цедката от време на време защото само главоболия може да ви докара в тоя студ.
                    От опит споделям.От добавки замърсявания няма да натрупаш.От периодично почистване също няма смисъл ако наливаш редовно гориво/ОМВ ЕКО РОМПЕТРОЛ другото е боклук/ визирам 60000 км. при мен и абсолютно чиста цедка на сондата.Колко ли гориво съм издухал за тези 60000 км. я да ги сметна...... .Олеле над 4200 литра дизелово гориво.

Коментар

Незнам батка на мен човека ми каза това е от добавки само и не е станало от 1-2 наливания а от много.
                      Bravo TD_100 GT

Коментар

аиди бе добавките не задраствали затова пижо 306 ХДИ мотора седи хварлена колата в една авто къща слагаха му добавки и му ... майката като го отворихме всички боклуци от резеровара отишле в дюзите ( за тези който не знаят цена на 1та дюза е близо 800лв. )
                        Subaru B9 tribeca 3.0
                        Peugeot 307 04
                        Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                        Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

Working...
                        X