Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не купувайте подгревни свещи ISKRA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не купувайте подгревни свещи ISKRA

Колеги, след смяната на подгревните свещи се устаниви следното: Свещи ISKRA са боклук.Защо твърдя това?! Защото ми бяха сменени през месец март тази година и за половин година свещите изгоряха, но като казвам изгоряха имам предвид, че изгоряха наистина - бяха по-къси с 2 см от новите свещи (марка Бош по 28 лв. бройката). За сравнение Искра струват около 10-11 лв.Ето две снимки:
    Прикачени файлове

Тази работа малко ме съмнява.Измерил ли си ги март месец или само ги сравняваш с новите Бош?Не ми се мисли какво ще стане в горивната камера ако попадне парче от подгревната свещ.Дай номера на Искрата която си поставил март и я измери колко е дълга в момента за да можем да направим някакво сравнение с нови такива.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado е прав. Няма как да изгори 2 см. По-скоро са ти объркали свещите като са ти ги дали. А и доста хора са си ги сменили с такива и нямат проблеми. Поне засега.Ако на TD100 и на JTD05 са еднакви, мога да измеря колко е дълга нова искра.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

Лошото е, че като видях въпросните свещи и след снимката бяха веднага в коша. Бях бесен, защото и колата беше готова чак в 8 ч вечерта.Това, което направих бе да замеря разликата с тези на Бош и тя наистина беше по-къса с точно 17 мм.Електродът (вътрешността) на Искрата се виждаше все едно е отрязана. Нямаше характерната обвивка на върха (не беше заоблен) и при допир върха се ронеше на много ситни частици. На свеща имаше щампа с марката Iskra.Не знам какво менте е тази Искра, но се надявам Боша да кара повече от година.

Коментар

Имам познати които дълго време карат с Искра-та и са доволни /аз още не съм сменял свещ/
          Lancia Kappa 2.4 JTD 99`
          Uno 75 1.5i.e.8V 88`

Коментар

doofiat написа:
            но се надявам Боша да кара повече от година.
            Ехеее година какво направи ти колега.Аз като вече 3 години карам със свещите с които съм я взел.През това време съм изминал около 65000 км.В най-големите студове въпреки ,че имам гараж на първия етаж в блока колата стои навън лампи не мигат и си пали нормално.Веднъж ги вадих за проверка без тази на 3 цилиндър и всичко беше ОК.Свещите ми ако не се лъжа са BERU.Разлика в размера на свещ Delphi и NGK за Искра не мога да намеря.Кой размер измери на цялата свещ или само електрода?Защото както се вижда дължината на електрода е от порядъка на 24,5 мм.
            Прикачени файлове

Коментар

Измерих дължината на електрода.Свеща въобще нямаше тънка предна част. До червената линия беше.Който иска да вярва. Тази свещ си я държах в ръката снощи. Иначе колата не съм я спрял и всеки ден се кара и то доста градско и често се пали-гаси-пали.То за свещите километрите не се броят, а паленията. Иначе тази година три пъти сменях масло :D
              Прикачени файлове

Коментар

Объркали са ти размера - мен на пунтото като си купувах свещи в същата година 97-а сменят размера на свещите и моята е 11 месец и първо си бях купил по-къси и аз Другото е да си взел менте.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

doofiat написа:
                  Измерих дължината на електрода.Свеща въобще нямаше тънка предна част. До червената линия беше.Който иска да вярва. Тази свещ си я държах в ръката снощи. Иначе колата не съм я спрял и всеки ден се кара и то доста градско и често се пали-гаси-пали.То за свещите километрите не се броят, а паленията. Иначе тази година три пъти сменях масло :D
                  Ако всички са били така износени не ми се мисли къде са парчетата от тях и какво може да стане.

Коментар

Странна работа...Аз карам фиата с тази марка от няколко години и наскоро ги прехвърлях от един мотор на друг.Изобщо не ми направи впечатление да не изглеждат нормално, да са падали парчета от тях и други такива.Ще ме накараш да зема да ги сравня с BERU и Champion - имам по няколко употребявани свещи от тези марки за един и същи модел.От друга страна напоследък не работи добре на студено - държи се точно както при проблем със свещите.А свещите са здрави...
                    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Читави марка свещи са. А и засега нямат ментета ...Слагал съм такива на предишните се коли и след това съм забравял за проблема със свещи.Ако се наложи да купувам за настоящата кола, веоятно пак ще са "Искра".
                      Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
                      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Свещите

Аз карам с ИСКРА ече година. Никакви проблеми. Изтънени са на върха както е показал колегата на чертежа. Оригиналните бяха NGK без изтъняване при върха. При сравнение на дъжините стари-нови нямаше разлика. Разлика след смяната огромна. Пали без да пуши и тресе. Засрамвам комшиите зимата с това Пунто.
                        Fiat Punto TD70

Коментар

СВЕЩИ ЗА ЖТД

Кои свещи са най-подходящи за жтд?Аз мисля че са НЖК защото са японски а боша ми се вижда малко по скъп от НЖК,но въпреки това не мисля че са по добри.Май си треа "японското" да се сложи на "италиянското"
                          Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Kaто имаш излишни пари, никой няма да те убеди да сложиш по-евтинite :DПолзвай по-често търсачката, че почти всичко за Жетеде е изкоментирано вече.
                            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Мисля че вапроса нее в парите.И аз бих си купил евтини свещи, ако можех да си ги сменям всеки ден,но като знам колко време трябва за да се сменят направо да ти прилошее,затова е по-добре да си сложиш нещо хубаво и след смяната да сипеш алпин дизел,и да се позабавляваш.
                              Bravo 2.0 Multijet 165 2009

Коментар

Working...
                              X