Колеги помогнете имам фиат Пунто 1.9 D с електронна помпа Лукас . По време на движение колата придърпва страшно. В сервиза на Лукас при направената диагностика ми казаха ,че се е развалил датчик за положението на ротора на помпата ,който не се сменява а вървел заедо с помпата и ми поискоха 864 лв.за втора употреба като ми взимат и моята. Чувал съм че слагат механични помпи ,но не знам какви . ПОМОГНЕТЕ МИ ..........
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с помпа Лукас
Collapse
X
-
В твоя случай ако наистина проблема е в този датчик той се сменя.Лошото е че самите части са скъпи . И все пак ми се струва че може да имаш ремонтирана помпа за по-малко от колкото са ти обявили за втората употреба,да не забравяме че ти си имаш такава.Всичко зависи от това колко ще поискат за частите.На скоро за такъв клапан на Мерцедес цената беше 450лв.
-
Re: проблем с помпа лукас помогнете
kikianev написа:Колеги помогнете имам фиат Пунто 1.9 D с електронна помпа Лукас . По време на движение колата придърпва страшно. В сервиза на Лукас при направената диагностика ми казаха ,че се е развалил датчик за положението на ротора на помпата ,който не се сменява а вървел заедо с помпата и ми поискоха 864 лв.за втора употреба като ми взимат и моята. Чувал съм че слагат механични помпи ,но не знам какви . ПОМОГНЕТЕ МИ ..........Fiat Uno 1.1 60SX 92г.
Fiat Bravo 1.9 TD100 97г.
VW Passat 1,9 TDI P.D. 2000г.
VW Caddy 1,6 BiFuel 2012г.
Коментар
-
Re: проблем с помпа лукас помогнете
FiFo написа:Къде има сервиз на Lucas тъй като това е доста доскутирана тема и мислех че няма оторизиран сервиз на Lucas.A само някакви самоуки майсториFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
за помпата въобще не сам сигурен че може да струва такива пари вчера звънях в пловдив в един сервиз и ми искаха 1000лв за ремонт като миказаха че нова струва няколко хиляди и спорд мен тия хора леко подценяват парите всепак караме фиати ане сувалки .засервиз в софия има един на ул.житница но там не ми свършиха работа защото не правели ел. помпи но намерих друг които се намира на караулката на горубляне посока герман от дясната страна на около 100м там ми направиха диагностика за 20лв
Коментар
-
И все пак сумата е доста голяма затова ако имаш свободно време не е зле да отскочиш до КАЧЕСТВЕН РЕМОНТ НА ГНП "ЛУКАС"/"БОШ" В ЯМБОЛ Може да се разминаеш със 200-300 лв.+ 100 за път.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
kikianev написа:за помпата въобще не сам сигурен че може да струва такива пари вчера звънях в пловдив в един сервиз и ми искаха 1000лв за ремонт като миказаха че нова струва няколко хиляди и спорд мен тия хора леко подценяват парите всепак караме фиати ане сувалки .засервиз в софия има един на ул.житница но там не ми свършиха работа защото не правели ел. помпи но намерих друг които се намира на караулката на горубляне посока герман от дясната страна на около 100м там ми направиха диагностика за 20лвНикога не карайте, ако сте пили алкохол!
Обещавам да карам с изправни светлини и спирачки, читави гуми, да спазвам ограниченията на скоростта и да пазя себе си и останалите на пътя.
Направете го и вие!
Коментар
-
че имат стенд имат ама питайте тоя Радо защо ми смени 4 помпи и проблема си остана мойта помпа я качваха на друго и проблем не се появи там и въпреки всичко твърди че проблема е в помпата а когато трябваше да връща пари почна с това че проблема е във вътрешните карета после в съединителя и така нататака .Питайте въпросния специалист защо след първата манипулация колата нещеше да пали защо бяха изгоряли нагреватилни свещи защо неможех да изкача баира на ихтиман на 4 и все такива дребни неща
Коментар
-
kikianev написа:че имат стенд имат ама питайте тоя Радо защо ми смени 4 помпи и проблема си остана мойта помпа я качваха на друго и проблем не се появи там и въпреки всичко твърди че проблема е в помпата а когато трябваше да връща пари почна с това че проблема е във вътрешните карета после в съединителя и така нататака .Питайте въпросния специалист защо след първата манипулация колата нещеше да пали защо бяха изгоряли нагреватилни свещи защо неможех да изкача баира на ихтиман на 4 и все такива дребни нещаFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз лично бих отишъл поне до няколко човека да погледнат колата преди да се доверя само на един. На служебното канго в някакъв сервиз в София обявиха ремонт от 800лв ако ние си я свалим, накрая в някакъв друг сервиз някъде в горубляне я направиха за 50лв имало някаква пружина счупена, говоря за помпа за коман рейл.
Коментар
-
chaveto написа:Аз лично бих отишъл поне до няколко човека да погледнат колата преди да се доверя само на един. На служебното канго в някакъв сервиз в София обявиха ремонт от 800лв ако ние си я свалим, накрая в някакъв друг сервиз някъде в горубляне я направиха за 50лв имало някаква пружина счупена, говоря за помпа за коман рейл.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар