Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За бордовия комютър Пунто 2 1.9 JTD

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За бордовия комютър Пунто 2 1.9 JTD

    здравейте,дано това да е правилния раздел за темата ми,от скоро карам Пунто 2 1.9 JTD, 86 к.с мисля, когато го купих на магистралата бордовия кoмпютър показваше 20 км с един литър тогава, обаче дебитомерът беше развален сега е с нов дебитомер(китайски) всички грешки са изчистени и по вече от 16км с един литър не ми е показало без значение как го карам,въпросът ми е има ли отношение дебитомера с бордовия компютър и може ли от него да качи разхода а със стария който беше развален да ми дава по добър разход, мерси предварително.

    #2
    Може разбира се. Дебитомерът ти измерва входящия поток въздух. Компютъра го изчислява и подава съответното количество гориво. Колкото повече въздух - толкова повече гориво. Като си оправил дебитомера - всичко е заработило както трябва. Със повредения дебитомер компютъра ти е бил в "сервизен" (авариен) режим и е подавал гориво според предварително зададените настройки. Предполагам, че дори е имало и индикация за проблеми в системата...Разхода ти в нормалния случай е 6.25/100, а в "аварийния" 5/100... Откачаш дебитомера и ... смятам, че ще потвърдиш думите ми (пак ще почне да показва 20км/л)...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      мда абсолютно си прав само че ако знаех че ще е така нямаше да си купувам дебитомер ами щях да си карам с откачена букса и незнам дали си въобразявам ама май вървеше повече само след 3000 уборота маи не беше толкова добре ама тя и без това след 3000 вече умира все пак е дизел ще покарам някой друг ден с откачен дебитомер и ще пиша пак за резултата ако ми гори 5 на 100 хич нема да го закача повече а по принцип тази кола не трябва ли и с дебитомер да си гори 5 на 100 некви голфове горят по толкова пък тука уж модерни системи на впръскване пък маи няма нищо?

      Коментар


        #4
        slav1983 написа:
        тя и без това след 3000 вече умира все пак е дизел
        Тук доста се бъркаш за дизела За горните ви разсъждения - пряко дебитомера не би трябвало да "бърка" бордовия комп. Просто с новия дебитомер изглежда ти харчи повече. Бордовия компютър не смята ли разхода от времето/количеството на впръскване на горивото, в смисъл на бордовия не му дреме къв е дебитомера, той гледа само колко гориво се пръска и от там се изчислява разхода, просто заради новия дебитомер се пръска повече гориво.При пунтото нали има отделен "комп" в таблото, който смята разхода, километрите и т.н. Сметките не се правята от ECU-то нали? Както при повечето коли.
        FIAT Bravo JTD GT '99

        Коментар


          #5
          ами незнам как може със стария дебитомер които беше развален дами е харчило 5 на 100 а с новия 6,5 даже извънградско ми е качвало на 7,5 когато има повече хора в колата незнам аз ама на бордовия компютър не ми е показало повече от 15,5км с един литър както и да карам

          Коментар


            #6
            Ами просто стария дебитомер е "казвал" на компа че има по-малко въздух и той е пръскал по-малко гориво и затова ти е харичила по-малко.
            FIAT Bravo JTD GT '99

            Коментар


              #7
              Подкрепям vsd, че не умират над 3000 об. По принцип точно там и над 3000 ми е силата до към 4500. Пък и на тези бордови много не им вярвай.
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

              ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

              Коментар


                #8
                днес ходих на диагностика да ми занулят грешки ако имам и да видим горе долу състоянието на мотора,маистора който беше горе долу наясно ми пообясни някои работи и неговото мнение беше че е възможно от дебитомера да ми гори повече,на доагностиката показа че има запаметена грешка от датчика на температурата занулихме я и тръгнах да карам и най интересното е че борд компютъра взе да показва 20км с 1 литър и така доста време,обаче малко по малко спада и сега вечерта като се пребирах пак беше паднало на 16км с 1 литър утре съм сигурен че пак ще си е по старому само дето моторът и е хубав и не ми се продава иначе да съм и бил шута май ще трябва да се простя с няколко стотачки за дебитомер и тогава чак ще си гори малко

                Коментар

                Working...
                X