Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При ускорение с високи обороти на 1-ва и 2-ра гасне!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При ускорение с високи обороти на 1-ва и 2-ра гасне!

Здравейте, колеги!Днес за четвърти път от около 4 месеца, колата ми изгасна при ускорение.Случката беше следната чакам си на кръстовище, газ на първа до около 3400-3600 оборота, смяна втора пак до около 3500 ооборота и при смяната на на скоростта на трета колата вече изгасна. Спрях в дясно завъртях да запаля и въртя-въртя-въртя и най-накрая запали (все едно е засмукала въздух и се обезвъздушаваше). Май наистина беше засмукала въздух, но знам ли....Предните ми случки бяха пак газ на първа до около 3500-3600 оборота и при смяната на втора колата беше изгаснала и пак въртях доста докато запали.Да отбележа, че съм сменил маркучите за обратна нафта преди две седмици, имам гумена круша с клапан и пропуска нафта в едната посока (то май други гумени круши няма, но да отбележа :D ), маркучите за нафта са сменени също. Сондата в резервоара също я отварях, но нямаше кой знае колко боклуци. Какво става не знам? Другата седмица ще взема да сменя горивния филтър и ще огледам дали пък проблема не е от филтърната част. Вие да имате някакви идеи?

Re: При ускорение с високи обороти на 1-ва и 2-ра гасне!

doofiat написа:
    Здравейте, колеги!Днес за четвърти път от около 4 месеца, колата ми изгасна при ускорение.Случката беше следната чакам си на кръстовище, газ на първа до около 3400-3600 оборота, смяна втора пак до около 3500 ооборота и при смяната на на скоростта на трета колата вече изгасна. Спрях в дясно завъртях да запаля и въртя-въртя-въртя и най-накрая запали (все едно е засмукала въздух и се обезвъздушаваше). Май наистина беше засмукала въздух, но знам ли....Предните ми случки бяха пак газ на първа до около 3500-3600 оборота и при смяната на втора колата беше изгаснала и пак въртях доста докато запали.Да отбележа, че съм сменил маркучите за обратна нафта преди две седмици, имам гумена круша с клапан и пропуска нафта в едната посока (то май други гумени круши няма, но да отбележа :D ), маркучите за нафта са сменени също. Сондата в резервоара също я отварях, но нямаше кой знае колко боклуци. Какво става не знам? Другата седмица ще взема да сменя горивния филтър и ще огледам дали пък проблема не е от филтърната част. Вие да имате някакви идеи?
    Според мен проблема е в горивния филтър. Щом при ниски обороти и малко газ върви а при високите гасне значи не и стига нещо. Според мен е горивото. А и като си сменил маркучи и си почистил сондата не остава друго...почти...
    Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
    BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
    BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

при всички положения си имал някакьв проблем с горивната системакогато оборотите са високи и помпата смуче яко като стара кур.а дебита не и стига и просмуква от дори и наи-малкия незабелижим проблемпримерно незатегната добре скоба на мьркучле която в деиствителност като я поледнеш нито е разхлабена нито е влажнаили пробката на филтьранещо по горивната система ти куца
      тунинговам си колите за удоволствие
      някои с турбо други с чип

Коментар

Re: При ускорение с високи обороти на 1-ва и 2-ра гасне!

doofiat написа:
        забележи горивото ти колко е като ти гасне...защото и на мен ми се беше случило даже на два пъти докато е въртя
        Fiat Bravo 1.9 TD 100 FOREVER вече го няма ;(;(;(
        п. п. продава се на части 0894719091 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=512287#512287
        Ланча Либра 2.4 JTD - истината от която боли

Коментар

Горивото ми почти винаги е на половината - това ми е границата. Иначе ще сменя горивния филтър другата събота и пак ще пиша, но не вярвам да се реши проблемът.

Коментар

Колега провери си и тази "гумена круша с клапан( ръчна помпичка и е с 2 клапана)" може клапаните да са си заминали. Наскоро на един приятел имаше такъв проблем само, че с ROVER 400 2.0 TDI.
            Fiat Croma 2.0TDi.d.
            Citroen Xsara Picasso 2.0HDI
            И самоувереният е бил неуверен!

Коментар

Working...
            X