Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Висок разход на JTD.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BO написа:
    Да не би да направи експеримента, който ти казах.Ако се разровиш в една тема за дебитомери, там съм писал защо не можеш да разбереш само от изходен сигнал под формата на напрежение, дали да вярваш на дебитомера.
    Ами то по тази логика не трябва да вярваме на всички датчици,защото всички имат изходен сигнал -напрежение.А контролера не мери друго освен напрежение.Много точно може да се вярва на напрежението на всеки датчик,ако този който го измерва знае какво напрежение трябва да даде даден датчик при определен режим на двигателя.До сега не съм се излъгал от датчик мерейки му напрежението.Като го раздвижа в различни режими и отчета какво дава е абсолютно ясно работи ли верно или не.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      BO написа:
      Да не би да направи експеримента, който ти казах.Ако се разровиш в една тема за дебитомери, там съм писал защо не можеш да разбереш само от изходен сигнал под формата на напрежение, дали да вярваш на дебитомера.
      Ами то по тази логика не трябва да вярваме на всички датчици,защото всички имат изходен сигнал -напрежение.А контролера не мери друго освен напрежение.Много точно може да се вярва на напрежението на всеки датчик,ако този който го измерва знае какво напрежение трябва да даде даден датчик при определен режим на двигателя.До сега не съм се излъгал от датчик мерейки му напрежението.Като го раздвижа в различни режими и отчета какво дава е абсолютно ясно работи ли верно или не.
      Ами точно за това са симптомите.И ние, хората като отидем на лекар и кажем, че само ни боли корема може да има 100 причини.Както и Емзо - обясни си проблема и какво прави колата и въпреки, че дебитомера уж показва "реални" данни, това не означава, че работи.Точно за това го насочих ако има време и желание да прочете темата за дебитомерите.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
        Stefan Hadjov написа:
        BO написа:
        Ами точно за това са симптомите.И ние, хората като отидем на лекар и кажем, че само ни боли корема може да има 100 причини.Както и Емзо - обясни си проблема и какво прави колата и въпреки, че дебитомера уж показва "реални" данни, това не означава, че работи.Точно за това го насочих ако има време и желание да прочете темата за дебитомерите.
        Съгласен съм,че може проблема му да не е от дебитомера а от нещо друго.Но когато дебитомера/а и всеки друг датчик/дава данните ,които се искат от него по инструкция във всички възможни режими-значи че РАБОТИ.

Коментар

Така, с нов дебитомер съм оригиналдъ Бош, ако не е от него високия разход, скоро ще се появи в Продава :D.На Жорката (Конзолев) му казах да направи същия тест и той, да видим при него к’во ще стане.
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колега ВО респект !Накефих се максимално, настъпвах я яко и разхода ми падна.Тия дни ще го дам на Жорката да видим при него какво ще стане.
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Колега ВО респект !Накефих се максимално, настъпвах я яко и разхода ми падна.Тия дни ще го дам на Жорката да видим при него какво ще стане.
              Радвам се колега за това, че след толкова лутане из диагностики, накрая се радваш на хубаво вървене и нормален разход.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ето тук сложих нови данни:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...85#397585Total Fuel Quantity падна от 9 на 5,8 някъде.Днес съм пешеходец, дадох дебитомера на Жорката, довечера ще докладва при него как е.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Я ми го прати след това и на мен, аз ще ти го върна същия! Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Коментар

Огромни благодарности на Емзо за предоставения за проба дебитомер.Резултата е 7/100 Утре си заръчвам дебитомер.

Коментар

Колеги, от къде си поръчвате дебитомерите и какъв точно е модела. Колата ми е също Bravo JTD 105 99година.

Коментар

tboneodd написа:
                        Колеги, от къде си поръчвате дебитомерите и какъв точно е модела. Колата ми е също Bravo JTD 105 99година.
                        http://axm-auto.com/
                        Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
                        Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Working...
                        X