Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за EGR на Палио - РАЗВИТИЕ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за EGR на Палио - РАЗВИТИЕ

въпрос за ЕГР EGR на Палио - Palioима омасляване по ЕГР на Палиото и си мисля че е добра идея да се затапи този клапан.Има ли някакви проблеми за затапването?на означеното със стрелка ’А’ място добре ли е ?и на двете снимки мястото е едно и също,но снимано под различен ъгъл.
    Прикачени файлове

Омасляването е от турбината и след излолирането няма да спре да се омаслява.Зависи и как ще се изолира де ако се изолира само с отстраняване на маркучето което го управлява може и да не се омаслява ,но само при положение ,че е затворен самия клапан/не е заял в отворено положение/.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

освен омасляването, ме интересува, по принцип за този двигател:- има ли някакви противопоказания , евентуалното затапване на ЕГР - то?

Коментар

Да, ще станеш замърсител на околната среда с азотни окиси. Ако имаш обратна връзка от ЕГР системата към компа (евро 3), ще ти дава грешки (това казва колегата Hadjov в темата за затапването го беше обяснил) Ама ако е от простия вид - като моята - затапвай смело!

Коментар

това е палиото
          Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
            Да, ще станеш замърсител на околната среда с азотни окиси. Ако имаш обратна връзка от ЕГР системата към компа (евро 3), ще ти дава грешки (това казва колегата Hadjov в темата за затапването го беше обяснил) Ама ако е от простия вид - като моята - затапвай смело!
            Каква обратна връзка към компа говориш и Евро 3 на всичкото отгоре.Този двигател си е чиста механика и няма никакви обратни връзки,камо ли комп.Когато се въвежда Евро 3,този двигател е спрян от производство.Може спокойно да се премахне ЕЖР-системата от където си иска.А това,че ще замърсява околната среда е верно.То и без това тези двигатели достатъчно добре я замърсяват с огромния си разход на гориво който имат за този клас кола.

Коментар

Значи и аз ще затапвам, гледал съм за датчици и има един модул и на него пише E.G.R. тъй че има нещо ама какво не се знае, и все пак има тази кола някакъв комп ама не мога да намеря повечко инфо в нета, трудно е. Но в скоро време и аз ще затапвам пък каквото ще да става.
              Fiat Palio Weekend TD70
              ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Затапваи не се чуди .Аз моя го затапих още като купих колата.
                Фиат завинаги!!!!
                Фиат Типо-1.4 75кс.
                Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
                фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта

Коментар

Съвсем на скоро лишихме едно Пунто от този ЕГР.думите на собственика бяха че това не е неговата кола. Думите са излишни ,при него си имаше доказан проблем там,който се реши бързо и лесно.

Коментар

а къде го затапихте колеги?там където съм посочил ли?

Коментар

Да. Направи така че да не влизат изгорели газове в смукателния колектор.

Коментар

РАЗВИТИЕ:със запушен ЕГР - разход 15 /100със отпушен ЕГР (както си е фабрично ) - разход 5,5/100така че - след един ден със запушен ЕГР - го отпушихме и колата си е пушка.РАЗВИТИЕ 2:оказа се , че вакума управляващ ЕГР е изваден от смукателния колектор ?!?!? - грешка, поправено е отдолуоказа се , че вакума управляващ ЕГР е изваден от вакуум помпата ?!?!?а сега въпроса - защо се получи тази промяна в разхода , при условие , че вакуума който отива към електрическия управляващ клапан си виси във въздуха ????

Коментар

Ами според мен, защото има компютър и след това не знам повече ... аз на моята мога да ти го покажа това.
                          Прикачени файлове
                          Fiat Palio Weekend TD70
                          ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

РАЗВИТИЕ 2:оказа се , че вакума управляващ ЕГР е изваден от смукателния колектор ?!?!? Аз мисля че вакума който управлява ЕГР не се свързва със смукателния колектор а с вакум помпата. От смукателния колектор се взима сигнал за клапата на турбото която е на ГНП ,за моделите които са с турбо разбира се.

Коментар

Колеги, извинявайте, ама да не би да си говорите за няколко различни неща, и да ги наричате с общото име EGR ?

Коментар

Working...
                              X