откъде се регулират оборотите на празен ход на брава 1.9тд 75к.с. ??Помпата мисля, че е БошПри студен двигател са около 400, а при топъл 500-600Всъщност, колко трябва да са на празен ход??/.............. 800 ли??
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Регулиране на оборотите?
Collapse
X
-
Колега утре ще снимам помпата да видиш откаде да си нагласиш оборотите-аз сам си ги наглъсих,но първо ходих в сервиз и маистора ми показа от каде се нагласят.Помпата ми е БОШФиат завинаги!!!!
Фиат Типо-1.4 75кс.
Фиат Палио-1,7 ТД 70кс. 6000к и аз прогледнах
фиат Крома 1.9 Multijet 16V-мечта
Коментар
-
Само да ви кажа да внимавате къде барате по колите.Особенно за тия помпи.Аз бих отишъл при майстор само ако имам проблем .Иначе си сменям някои консумативи сам.Но за тия неща не искам да се пробвам.Все пак не забравяйте, че има и други фактори които влияят на оборотите на празен ход.УспехFiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
-
Ако болта за оборотите се навива много значи е малко нафтата пусната от помпата.т.е горивото което преминава през дюзите е по-малко !!!моя болт на оборотите е навит на около 6-7 мм.и оборотите са си нормални!Но съм и пуснал малко повечко нафта?! :D Моята кола е 1.9 ТД 75 кс.!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
maxuel82 написа:Ако болта за оборотите се навива много значи е малко нафтата пусната от помпата.т.е горивото което преминава през дюзите е по-малко !!!моя болт на оборотите е навит на около 6-7 мм.и оборотите са си нормални!Но съм и пуснал малко повечко нафта?! :D Моята кола е 1.9 ТД 75 кс.!
Коментар
-
А филтъра чист ли ти е???? Горивото иначе се пуска от едно малко болтче което заводско е пломбирано има някаква ламаринка около него!!!Стои точно над пластмасовия капак на клапана дето пуска горивото на помпата ???? Абе малко болтче е ще го видиш? Та палиш колата и почваш да развиваш (или да навиваш) и ще слушаш кога колата ще почне да качва оборотите !Като ги качи малко спираш да въртиш болтаи му затагаш контрагайката и си регулираш оборотите с винта с който си ги регулираш сега!!!!LANCIA KAPPA 2.4 TDS 1996g.
Коментар
-
svere написа:Днес при гас до дупка, максимума на оборотите които достигна е 5000 (знам, че не е добре, но само за тест еднократно)Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар