Колко оборота развива турбото.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турбо компресор, колко оборота развива??
Collapse
X
-
vsd написа:Ами зависи от турбината много.Ето за GT1544. Това в червеното са оборотите.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
Да, разбира се че е от там. Просто това намерих най-лесно. НО, там където пише 2,5 е pressure ratio или с други думи отношението на налягането на въздуха преди и след турбото, а не баровете които прави турбината. Ако приемем че атмосферното налягане е 1 бар, то 2,5 отговаря на 1,5 бара които прави турбината, ако не се лъжа. При един бар и около 12.5 lb/min (340kg/h) оборотите пак са около 190000. Все пак това са някакви максимални обороти. Така е зададен въпроса, че поне аз подразбирам какви максимални обороти развива турбината. Затова и в отговора съм писал "около 200000 макс". И пак казвам, че трябва да се уточни каква е турбината, щото разликите може да са големи. Ето още една картинка да се види. Тук оборотите са по-ниски, но въздуха, който вкарва турбината е горе-долу два-пъти повече.
Коментар
-
vsd написа:Да, разбира се че е от там. Просто това намерих най-лесно. НО, там където пише 2,5 е pressure ratio или с други думи отношението на налягането на въздуха преди и след турбото, а не баровете които прави турбината. Ако приемем че атмосферното налягане е 1 бар, то 2,5 отговаря на 1,5 бара които прави турбината, ако не се лъжа. При един бар и около 12.5 lb/min (340kg/h) оборотите пак са около 190000. Все пак това са някакви максимални обороти. Така е зададен въпроса, че поне аз подразбирам какви максимални обороти развива турбината. Затова и в отговора съм писал "около 200000 макс". И пак казвам, че трябва да се уточни каква е турбината, щото разликите може да са големи. Ето още една картинка да се види. Тук оборотите са по-ниски, но въздуха, който вкарва турбината е горе-долу два-пъти повече.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
vsd написа:Аааа, нямам нищо против да спорим, защото така ще изясним някои неща понеже имам доста въпроси по турбо картите.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
J T D написа:vsd написа:Аааа, нямам нищо против да спорим, защото така ще изясним някои неща понеже имам доста въпроси по турбо картите.
Коментар
-
vsd написа:J T D написа:vsd написа:Аааа, нямам нищо против да спорим, защото така ще изясним някои неща понеже имам доста въпроси по турбо картите.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
J T D написа:vsd написа:Аааа, нямам нищо против да спорим, защото така ще изясним някои неща понеже имам доста въпроси по турбо картите.J T D написа:Някъде бях се ровичкал и намерих една карта,на която се изчисляват съотношени (bar/hp),т.е примерно за турбина-1бар=....конски сили или 1.2бара=.....конси сили,но е загубих!Ако ме разбирате за какво говоря и някой я има нека да е качи!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар