ici написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турбо компресор, колко оборота развива??
Collapse
X
-
-
Не искам да отговарям вместо ici, но...Стефане, виж картите, които съм дал. На първата турбина максимума при един бар е около 14 lb/min, което е около 480 kg/h. На втората максимума е около 37 lb/min или 1000 kg/h. Това при един бар надув. Според теб каква мощност ще развиват двигателите в единия и другия случай. Говорим за различни турбини, а не за една и съща. На всички описания за разчитане на турбо карти първо пише"Почнете да мислите за количество въздух (kg/h, lb/min и т.н), а не за налягане"И да, "мощноста не зависи от надува"а от килограмите въздух, които вкарваш в двигателя.
Коментар
-
vsd написа:Не искам да отговарям вместо ici, но...Стефане, виж картите, които съм дал. На първата турбина максимума при един бар е около 14 lb/min, което е около 480 kg/h. На втората максимума е около 37 lb/min или 1000 kg/h. Това при един бар надув. Според теб каква мощност ще развиват двигателите в единия и другия случай. Говорим за различни турбини, а не за една и съща. На всички описания за разчитане на турбо карти първо пише"Почнете да мислите за количество въздух (kg/h, lb/min и т.н), а не за налягане"И да, "мощноста не зависи от надува"а от килограмите въздух, които вкарваш в двигателя.
Коментар
-
vsd написа:Стефане, прочети отново поста на ici. Мисля, че си пропуснал някои неща. Човека пише за две турбини, а ти обясняваш за една. Освен това от къде ги измисли тези проценти при положение че двигателя на ici е около 200 коня сток ако не се лъжа.
Коментар
-
vsd написа:
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар