Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

5W-40 или 5W-30?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

5W-40 или 5W-30?

Здравейте колеги, какво масло ще ми препоръчате, 5W-40 или 5W-30 за зимно каране.
    Фиат Брава 1.9 JTD 105 99'

За зимно каране-5W-30 и пак зависи какво как и къде ще караш

Коментар

GM или Castrol?

Коментар

Маслото препоръчвано от завода е Селения ВР, която е 5В40.

Коментар

На колко км.са ви колите та ги карате с 5W-40 или 5W-30 ?После 1000 теми гори масло,харчи,тече.Не че се заяждам ама гледайте по реално де.
          И да знаете!!!За всичко е виновна твърдата вода

Коментар

Моята е на 250000 и за 11000 км е изгорила 5 mm от щеката. Маслото е Селения 5w40. Това че колата е на много километри не значи че ще гори масло задължително.
            FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

за маслото

Здравейте колеги Моята практика от 15 годишното каране на дизели е-маслото на минимума и разход почти нула
              Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Re: за маслото

кроко61 написа:
                Здравейте колеги Моята практика от 15 годишното каране на дизели е-маслото на минимума и разход почти нула
                аферим, машала, ашкусум....и според теб износванете на двигателя е се едно и при мин. и при макс. а какво става, когато влизаш в завой, или се дивижиш по наклон, маслото отива в единия край на картера, а когато е малко не знам.....
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

MartoModev написа:
                  На колко км.са ви колите та ги карате с 5W-40 или 5W-30 ?После 1000 теми гори масло,харчи,тече.Не че се заяждам ама гледайте по реално де.
                  Моята харчи. Тогава какво ще ме посъветвате. Ще ходя в Норвегия и там със сигурност ще е -35 градуса. Какво масло да сложа? Чувал съм от колеги, че полусинтетиката там става като грес от студа. По характеристики от завода за студен климат препоръчват 5W-30, а 10W-40 полусинтетика за умерен климат. т.е. май нямам много избор.

Коментар

Един въпрос: при какво налягане работи смазочната система? За студен старт мисля, че 5W30-40 е по-добре от 10W40.
                    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                    http://www.keepfighting.ms

Коментар

при 100 градуса по целзий - от 3.4 до 4.9 бара

Коментар

ogi28b написа:
                        при 100 градуса по целзий - от 3.4 до 4.9 бара
                        Добре и според мен качествата на маслата най-ясно се проявяват при работа над и под тази нормална работна температура на двигателя. Т.е. вискозитета на маслото именно в този режим на работа е еднакъв или в пренебрежимо малки граници...или греша? Говоря за 10W40 и 5W30 примерно.
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Re: за маслото

van_dal написа:
                          кроко61 написа:
                          аферим, машала, ашкусум....и според теб износванете на двигателя е се едно и при мин. и при макс. а какво става, когато влизаш в завой, или се дивижиш по наклон, маслото отива в единия край на картера, а когато е малко не знам.....
                          А не мислиш ли, че някой го е предвидил това лашкане. Щом е между мин и макс си ОК на 100%. Освен това всичко се смята със запас, така че и малко под минимума няма да ти окаже съществено влияние.

Коментар

Аз карам с 10W40 Пунтото и няма проблем смених го преди 1 месец и карах много-ама много ходих до Гърция 1600км за два дена.Ама маслото не е мръднало (нивото).Предното си беше такова и сега е същото.Какво друго да кажа освен ,че съм доволен.
                            Fiat Punto 1.7TD
                            Toyota Avensis 2.0D4D

Коментар

Пич ,евала,само че освен10W40 можеш и да споделиш марката,а защо не и спецификацията на маслото?

Коментар

Working...
                              X