Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ - Брава JTD загасна по време на движение

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ - Брава JTD загасна по време на движение

Здравейте, моя син си купи Брава JTD преди няколко дни и днес ходихме да я регистрираме и да и направят обслужване - ремъци, ролки, филтри. След смяната се прибрахме - около 50 км. След около 20 мин. той я запали и измина около 100 метра и тя загасна изведнъж. При опит за палене забелязахме, че лампата с форма на дюза не загасва. Проверихме помпата която е в резервоара дали бръмчи - чуваше се да бръмчи. Проверих инерционния бутон с натискане - няма резултат. Погледнах някои куплунзи които са близо до места където майстора е пипал - около горивния филтър и около въздушния, но нямаше разкачени. Излишно е да казвам, че гориво в резервоара има. Ако на някой му се е случвало нещо подобно да помага. Предварително Благодаря.
    МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
    БРАВА 1.8 16V ELX 96

Колега, имах същия проблем.Датчик колянов вал или известен като датчик запалване - 50-58лв според зависи от къде и 10лв за смяна.Отговора го намерих с търсачката на форума онзи ден. Ходих във Фиат сервиз СТЗ и обяснявам за проблема и те почнаха това може да е , онова може да е.Аз им викам я вижте тоз датчик и не ме мотайте :D
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Колега благодаря за бързия отговор. Можеш ли да ми кажеш къде се намира той? Или да ме насочиш къде да го търся в сервизното ръководство?
      МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
      БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

Ето:
        КИМИ написа:
        Намира се до шайбата на коляновия вал- отстрани, захванат е с едно болтче със шестограм се отвива, но по- добре отиди в сервизче да ти го сменят- може да се е спекло за стойката и да не излиза лесно. :D
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Благодаря отново. Аз питам къде е за да разбера дали има връзка с подмяната на ангренажния ремък. И ми се струва че може да има. Шайбата я видях при смяната на ремъка, но помислих че е шайбата на пистовия рамък. Утре ще я караме на диагностика.
          МАРЕЯ 1.8 16V HLX 98
          БРАВА 1.8 16V ELX 96

Коментар

Aз си взех стария датчик, но не ми останало време да го разгледам какво всъщтност представлява.При мен гаснеше като позагрее колата и палеше като изстине.Доколкото разбирам ако датчика е тотално скапан колата няма да запали.Не знам какво има вътре дали няма да е някякво съпротивление, което променя стойността си в зависимост от температурата и затова да се получава описания проблем.В сервиза искаха да ми подарят още няколко такива датичка, казаха че ги имали много дефектирали :Dp.s. Румене, грешката ако е записана се записва като:vehicle speed sensor error
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Emzo, този датчик не се влияе от температурата. По всяка вероятност твоя просто нещо се е повредил и на моменти не е отчитал въртенето на коляновия вал. Това е причината да гасне колата. Не се върти вала - двигателя не работи - няма гориво (такава информация подава на компютъра).

Коментар

Датчика не се намира там, където е показан.От задната страна под стартера като ориентир.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

emzo написа:
                  p.s. Румене, грешката ако е записана се записва като:vehicle speed sensor error
                  Датчика на се казва Vehicle speed sensor.Казва се СКР-Crancshaft position sensor.И се намира там където е указал колегата BO.Цитираната схема се отнася за някои от бензиновите изпълнения.

Коментар

В книжката е озаглавен като Top Dead Centre and RPM Sensor, абе все измерва едно и също.

Коментар

ogi28b написа:
                      В книжката е озаглавен като Top Dead Centre and RPM Sensor, абе все измерва едно и също.
                      RPM-sensor.Да,наистина се среща и с това име,защото освен положението на коляновия вал/горна мъртва точка на първи цилиндър/,мери и оборотите му.

Коментар

Examiner-a ми го хвана грешката като:Vehicle speed sensor errorкоято грешка след смяната на датчика не се появи повече.
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Дано да е нещо малко, че при мен горе долу така ми изгоря ЕКУ_то, а и при още 5...6 човека с този мотор.Явно са нещо калпави.А горната грешка е очевидно свързана с колометража. (датчика се намира на скоростите).При колегата има вероятност, ако майстора е бил кретен (90% са такива) - при смяната е изкривил ламаринката колелото на разпределителният вал и тя е протъркала и повредила датчика който е там.Предполагам, че ако коляновият вал се върти, а компа открива повредения датчик на разпределителният вал и няма да запали.

Коментар

emzo написа:
                            Examiner-a ми го хвана грешката като:Vehicle speed sensor errorкоято грешка след смяната на датчика не се появи повече.
                            Твоят кодочетец може да е регистрирал тази грешка,но този датчик мери скороста на автомобила.А ние до сега през цялото време говориме за датчика който мери скороста на коляновия вал и неговото положение спрямо него.Двата нямат нищо общо колега.При тебе може наистина грешката да ти е била в Vehicle speed-датчика,но не го пренасяй и върху CPS-датчика.

Коментар

Хмм, може, после ще снимам стария датчик и ще постна сниката тук.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                              X