Наумил съм се да сменя моята "бабичка" Темпра 1.6 и.е.кат 1991г.с Мареата и определено минавам на дизел,ще сбъркам ли в избора дизел срещу бензин / газ сега съм на газ и каквото и да правя гори към 15-16 градско затова се замислям за дизел .Дайте съвети и препоръки .За около 6000лв.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мареа JTD комби
Collapse
X
-
аз съм с ЖТД мотор..вече имам 800 км и съм много доволен от колата!..много мой колеги карат на газ и метан...,но при тази цена от 1.60 за кг метан... Като,че ли вече няма много разлика дали си на газ или дизел...Съветвам те за дизел...пък и повече ще варви колата ..Успех!Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...
-
Дали да е дизел или бензин е чисто личен избор, но ако си се спрял да е дизел то за предпочитане е да е ЖТД.Има доста написано в форума по тази тема , както и за разликата между двата двигателя 1.9 и 2.4ЖТД.Другото на което трябва да обърнеш внимание е оборудването.Фиат Мареа има разновидности на оборудването ELX-HLX, като HLX е с най много екстри.
Коментар
-
Вземи си JTD - то. Като първа твоя кола(нафтова) няма как да си базираш оценката, но аз си купих Брава JTD 100 наскоро и изминах 1500 км. Впечатленията ми са: изключителна динамика, леко управление, удоволствие от шофирането и страст...към скоростта. Знай - тези коли се чувстват добре при настъпен педал. Аз не бях любител на големите скоростти, но колата те увлича и си иска своето. Бавно не може да се кара-"дразни" се под 2000 оборота :D Иначе като всяка съвременна кола си има своите тънкости, сложности и скъпости, които за щастие се налагат рядкоA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Искам да допълня. Колата е много икономична. От Бургас до Ямбол през Средец и от Ямбол до Бургас през Карнобат - общо 220 км ( от които 25 км.-градско) ми изгори 9.8 литра нафта. Над 100 км/ч не съм вдигал на отиване ( пътя и ситуацията не позволяваха), на връщане на магистралата отпуснах крака и под 120 км/ч. не съм падал. Това е дистинацията, която аз засякох пълно-пълно. В града мисля, че към този момент ( все още е топло) не надхвърля 7-8 л. Карам в задръстване. Бургазлии знаят-живея в М.Рудник и пътувам до ситито всяка сутрин. 7 км. ги изминавам за 25-30 мин. и въпреки това разхода е такъв. През зимата ще видим. Друго: за тези пари няма аналог, който можеш да си купиш от друга марка: екстри-бол, двигател: ново поколение, возия-доволна, подръжка-поносима, климатроници, чупещи волани, музики, и все неща, които ако речеш да търсиш в немски автомобил ще трябва да се ръснеш ако не двойно то почти. За 6000 лв. можеш да намериш Италиянка. Всичко друго е късмет. АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ( за сега де)...A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Искам да допълня. Колата е много икономична. От Бургас до Ямбол през Средец и от Ямбол до Бургас през Карнобат - общо 220 км ( от които 25 км.-градско) ми изгори 9.8 литра нафта. Над 100 км/ч не съм вдигал на отиване ( пътя и ситуацията не позволяваха), на връщане на магистралата отпуснах крака и под 120 км/ч. не съм падал. Това е дистинацията, която аз засякох пълно-пълно. В града мисля, че към този момент ( все още е топло) не надхвърля 7-8 л. Карам в задръстване. Бургазлии знаят-живея в М.Рудник и пътувам до ситито всяка сутрин. 7 км. ги изминавам за 25-30 мин. и въпреки това разхода е такъв. През зимата ще видим. Друго: за тези пари няма аналог, който можеш да си купиш от друга марка: екстри-бол, двигател: ново поколение, возия-доволна, подръжка-поносима, климатроници, чупещи волани, музики, и все неща, които ако речеш да търсиш в немски автомобил ще трябва да се ръснеш ако не двойно то почти. За 6000 лв. можеш да намериш Италиянка. Всичко друго е късмет. АЗ СЪМ МНОГО ДОВОЛЕН ( за сега де)...FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.
Коментар
-
Оги 28 също пише за JTD. Toй беше един от тези които ме посъветваха за такъв агрегат. Ако се не лъжа и разхода му седеше дълго време върху подписа му. Той има повече наблюдения. Ако искаш дизел. Вземай този двигател, а и за тези пари ще вземеш нещо около 2000-2001 год. Моята Брава я взех точно преди месец за 5 900 - 2001 г. без да се пазаря за цената. Впрочем това е моето мнение и не искам само аз да пиша, можеш да се поровиш в задни страници и ще срещнеш моето питане за Брава. Търсих бензинка, но от форума ме навиха за ЖТД -то и не ме подведоха.A17DTС/S
Коментар
-
ntodorov написа:Оги 28 също пише за JTD. Toй беше един от тези които ме посъветваха за такъв агрегат. Ако се не лъжа и разхода му седеше дълго време върху подписа му. Той има повече наблюдения. Ако искаш дизел. Вземай този двигател, а и за тези пари ще вземеш нещо около 2000-2001 год. Моята Брава я взех точно преди месец за 5 900 - 2001 г. без да се пазаря за цената. Впрочем това е моето мнение и не искам само аз да пиша, можеш да се поровиш в задни страници и ще срещнеш моето питане за Брава. Търсих бензинка, но от форума ме навиха за ЖТД -то и не ме подведоха.FIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.
Коментар
-
[quote="rosenmvr"]Дали да е дизел или бензин е чисто личен избор, но ако си се спрял да е дизел то за предпочитане е да е ЖТД.Има доста написано в форума по тази тема , както и за разликата между двата двигателя 1.9 и 2.4ЖТД.Другото на което трябва да обърнеш внимание е оборудването.Фиат Мареа има разновидности на оборудването ELX-HLX, като HLX е с най много екстри.[/quotАми взимай 2.4 дизел мотора по голям е и е по добър а и по бяга а и ако му направиш и 1 чипче става оса
Коментар
-
[quote="kamennso"]rosenmvr написа:Дали да е дизел или бензин е чисто личен избор, но ако си се спрял да е дизел то за предпочитане е да е ЖТД.Има доста написано в форума по тази тема , както и за разликата между двата двигателя 1.9 и 2.4ЖТД.Другото на което трябва да обърнеш внимание е оборудването.Фиат Мареа има разновидности на оборудването ELX-HLX, като HLX е с най много екстри.[/quotАми взимай 2.4 дизел мотора по голям е и е по добър а и по бяга а и ако му направиш и 1 чипче става осаFIAT MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002 81kw ELX 110 катърчета FIAT TEMPRA SX 1.6i.e.cat 1991 тънка пиличка,която не е мирисала бензин от 2005 г.
Коментар
-
колега имам JTD комби от месец. 1.9-105 коня.Искам да ти кажа че колата надмина очакванията ми....невероятна динамика,а с голфове 1.6 1.8 бензин се гонкахме,водих ги с малко но ги водих дори че колата ми е 1870кг.а относно до разхода при моето каране е 8 извънградско но аз под 130 не падам..щом си решил да е дизел,нека е JTD, няма да сбъркашFiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар