Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Мареа ТD100 1997 г.няма мощност

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиат Мареа ТD100 1997 г.няма мощност

    На таблото ми свети постоянно лампа с формата на разппръсквач,колата изобщо няма мощност.Ходих на компютърна диагностика и казаха,че не работи Датчика за положението на педала.ЕGR системата и дебитомер.Обясниха ми,че проблема е в този датчик който е на горивната помпа замериха го и установиха че не работи,при смяна на датчика лампата ще огасне и колата щесе оправи, НО НЕ Е СИГУРНО.В нито един магазин неможах да на меря такъв датчик,насочиха ме към Александър Ауто от кадето казаха че цената на датчика е 217 лв.От ЕGR системата ми показаха датчик който е с две тръбички на едната пише OUT,а на другата VAC,маркучето което влиза на тръбичката с надпис VAC беше затапено с болт. Ще съм много благодарен ако някой може да внесе малко повече яснота.

    #2
    Какво по-специално те интересува?Това за TPS (датчика за положението на газта)не е хубаво и ще се наложи да го смениш.Той се явява един от сигналите които следи ЕКУ за да си коригира центровката.ЕГР не го мисли толкова,някой преди теб е изолирал управляващия сигнал към клапата на ЕГР.Кофти за дебитомера защото ако наистина не бачка е доста скъпо удоволствие.Едва ли ти помогнах с нещо. Успех!!!

    Коментар


      #3
      Re: Фиат Мареа ТD100 1997 г.няма мощност

      Благодаря за отговора,но ми казаха не е сигурно че колата ще се оправи след смяна на датчика,а цената му е 217 лв. в Александър Ауто.Може ли да се намери някаде по ефтино или втора употреба.Все пак е тъпо да дам 217 лв.и положението да е същото.

      Коментар


        #4
        http://axm-auto.com/ Погледни тук има и форум "консултации" попитай и там ! Успех !
        Fiat Marea / 1.9 TD 100 / Weekend
        Škoda Fabia / 1.9 TDI /

        Коментар


          #5
          Аз бих ти казал да потърсиш втора употреба.Мондеото и Мегана карат с аналогични помпи.Не казвай за каква кола го търсиш, и го вземи с уговорката че ако не става да се върне. Успех!!!

          Коментар

          Working...
          X