За 167 път ще кажа както колегите - при пълна газ ЕГР трябва да бъде напълно затворен, следователно не трябва да имаш разлика във вървенето.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изолиране на EGR-системата - 1.9 JTD 105, и др.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Какво я захапахте тази система която е внедрена само и само двигателите да покриват нормите за замърсяване?В Евро 3,4 и 5 цикъла на изгорелите газове е още по-сложен.Обърнете внимание на текста по долу.Моделът е снабден с инжектори, които действат под високо налягане. Впръскването на горивото се осъществява с по-висока честота, което допринася за ефективността на двигателя. D16G700 постига Евро 5 еконормите, които влизат в сила от октомври 2009 година, благодарение на SCR (селективна каталитична редукция). При нея изгорелите газове се смесват с AdBlue течност, преди да навлязат в каталитичния конвертор, където AdBlue течността реагира с азотния оксид и в този процес количеството на крайните изгорели газове се свежда до минимум. Характерно за двигателя е още и ниското ниво на шум при инерция. Коляновият и разпределителният валове притежават хидравлични заглушители, които спомагат за свеждането на шума и вибрациите до минимум. Предварителното впръскване на гориво също води до по-тих работен режим.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
АdBlue трябва да е допълнителна течност някъде около резервоара.Нещо за FAP ми се върти в главата и Citroen.Но и него го излекуваха много бързо(софтуерно).Eто малко четиво:http://en.wikipedia.org/wiki/EgrВ Събота си отпушвам моя(напълно функциониращ), искам да проведа няколко теста.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
emzo написа:АdBlue трябва да е допълнителна течност някъде около резервоара.Нещо за FAP ми се върти в главата и Citroen.Но и него го излекуваха много бързо(софтуерно).Eто малко четиво:http://en.wikipedia.org/wiki/EgrВ Събота си отпушвам моя(напълно функциониращ), искам да проведа няколко теста.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
По темата
Dido_Lyubenov написа:ogi28b написа:Колега, когато решиш да ускориш рязко, ЕГР се затваря. Дали имаш съчма, или не - в този момент няма хапсолютно никакво значение.Fiat Marea 2.4 TD
Коментар
-
Airfan написа:Аз за експеримент от 1 седмица карам с отпушен EGR. Резултатът е, че пуши по-малко, обаче и върви по-малко.
Коментар
-
Re: ЕГР
vankata83 написа:От днес и аз съм в групата с изолираните ЕГР. С ТД 100 съм доста е позавряно наистина, но с повечно желание, псуване и гедоре става лесно.
Коментар
-
naskobg написа:vankata83 написа:От днес и аз съм в групата с изолираните ЕГР. С ТД 100 съм доста е позавряно наистина, но с повечно желание, псуване и гедоре става лесно.
Коментар
-
gari_brasna4a написа:naskobg написа:vankata83 написа:От днес и аз съм в групата с изолираните ЕГР. С ТД 100 съм доста е позавряно наистина, но с повечно желание, псуване и гедоре става лесно.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар