Днес разкарах еко-глупостта и от моето JTD105 - преди време Jimy ми изпрати 2 пластини рязани с лазер и днес времето даде да ги сложа. Махнах всичко и на мястото му сложих 2те пластини. Стана добре, ще снимам утре, че днес бях до уши в мизерия. Покрай EGR-а си оправих и бравата на задната врата - на багажника де
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изолиране на EGR-системата - 1.9 JTD 105, и др.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Димо Генчев написа:Съжалявам, че не съм изчел цялата тема назад, но да споделя и моите впечатления.Реших само да запуша тръбичката и маркучето с клечки, за да мога лесно да възстановя системата. Това беше в края на април. Не съм съвсем убеден, но като че ли колата ускорява много по-уверено. Отогава изминах около 3000км. Разходът също ми се струва, че е по-нисък - около 5.3л/100км комбиниран.Във всеки случай никак НЕ е по-зле.А дали има грешка - ами не знам, а и не ме интересува. По таблото нищо не свети.Lancia Thesis 2.4 20V LPG 2003 г.
Peugeot 3008 1.6 HDI 120 2018 г.
Коментар
-
Привет, и от мен! :D Днес направих тази операция, но без да си играя да свалям ЕГР-ра, просто затапих мъркуча от вакум помпата, и какво да кажа направо се промени откъм вървеж, все едно карам бензин , много бързо се наема от ниските обороти, преди като загрее беше някак мудна, все едно карам чист дизел, ще видим как ще бъде с разхода,дано падне като натискам по малко педала.Fiat palio 1.7td
Коментар
-
От скоро и аз затапих ЕГР-а, надявам се в близките дни направо да изтърбуша цялата с-ма и да сложа същите планки, благодарение на колегата Jimy .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Колеги!- вижте руснаците как подробно са описали функцийте на ЕГР-ра, фап филтъра, и в крайна сметка излиза че след 100000-120000км почват да действат в убщърб за двигателя, демек да вредr.Излиза че тези два елемента докато са нови и функциониращи изправни , е добре за околната среда, но като излезе от строя катализатора става обратно, и освен това се съкращава живота на двигателя..Ето и линка: http://motor-tuning.by/?page_id=9Fiat palio 1.7td
Коментар
-
u_bo
в немските сайтове подробно са разгледали въпроса преди доста години.основните положения са- като се затапи ЕГР има леко повишаване на температурата на горене --> турбината работи с малко по-горещи газове- има конкретни модели дизели, при които не може да се затапи ЕГР без да се влезе в авариен режим- ако модела двигател го позволява - при повреда препоръчват да се затапи ЕГР вместо да се подменя
Коментар
-
u_bo написа:в немските сайтове подробно са разгледали въпроса преди доста години.основните положения са- като се затапи ЕГР има леко повишаване на температурата на горене --> турбината работи с малко по-горещи газове- има конкретни модели дизели, при които не може да се затапи ЕГР без да се влезе в авариен режим- ако модела двигател го позволява - при повреда препоръчват да се затапи ЕГР вместо да се подменяОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
[quote="Dido_Lyubenov"]u_bo написа:в немските сайтове подробно са разгледали въпроса преди доста години.основните положения са- като се затапи ЕГР има леко повишаване на температурата на горене --> турбината работи с малко по-горещи газове- има конкретни модели дизели, при които не може да се затапи ЕГР без да се влезе в авариен режим- ако модела двигател го позволява - при повреда препоръчват да се затапи ЕГР вместо да се подменяFiat palio 1.7td
Коментар
-
EGR специално при JTD105 на Фиат е такава пишка като система, че просто няма накъде. Дори идеята е малоумна. По тръба 1/8 от въздуховода подаваш процент изгорели газове, които се определят от компютъра според натоварването. Еко-ефекта според мен е нулев, а дефекта - съществуващ, но несъществен. Докато ФАП системата НЯМА нищо общо с понятията ЕГР и Катализатор - там вече е друга химия, която слава богу при нас липсва. Нито пушене, нито непушене, нито подобрение, нито влошаване на работата забелязах. Вярно - само седмица, но... все щеше да си проличи. А температурно - индикатора на таблото ми е като закован, когато двигателя загрее...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:EGR специално при JTD105 на Фиат е такава пишка като система, че просто няма накъде. Дори идеята е малоумна. По тръба 1/8 от въздуховода подаваш процент изгорели газове, които се определят от компютъра според натоварването. Еко-ефекта според мен е нулев, а дефекта - съществуващ, но несъществен. Докато ФАП системата НЯМА нищо общо с понятията ЕГР и Катализатор - там вече е друга химия, която слава богу при нас липсва. Нито пушене, нито непушене, нито подобрение, нито влошаване на работата забелязах. Вярно - само седмица, но... все щеше да си проличи. А температурно - индикатора на таблото ми е като закован, когато двигателя загрее...Fiat palio 1.7td
Коментар
-
jenshen73 написа:Днес разкарах еко-глупостта и от моето JTD105 - преди време Jimy ми изпрати 2 пластини рязани с лазер и днес времето даде да ги сложа. Махнах всичко и на мястото му сложих 2те пластини. Стана добре, ще снимам утре, че днес бях до уши в мизерия.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
betuk написа:jenshen73 написа:...Докато ФАП системата НЯМА нищо общо с понятията ЕГР и Катализатор - там вече е друга химия, която слава богу при нас липсва....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:betuk написа:jenshen73 написа:...Докато ФАП системата НЯМА нищо общо с понятията ЕГР и Катализатор - там вече е друга химия, която слава богу при нас липсва....Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Както е тръгнало, скоро по автофорумите ще четем въпроси от рода "Кво ше стне ако на мойта каруца сложа лети джанти от кола ? Нема ли да му тежи на коня ? " Ще се минава ма Магарцедес ... май С тея цени и обществения транспорт стана много скъп. Само да не кажат да слагаме катализатори и ЕГР-и ма магаретатаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар