Чета аз тема по тема - всички чувате това турбо, а аз нищо не чувам - днес специално се заслушах и тц - никаква промяна... иначе турбото работи (тъй мисля де) - на 2500 отлепя яко и температурата се вдига с 1-2 чертички... обаче - ни помен от промяна на звука..... Аз ли съм глуха... или...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пак за турбото на Браво 1.9ТД
Collapse
X
-
Знаеш ли какво точно трябва да чуеш? Защото ако не знаеш, и турбото е запазено, почти нищо не можеш да чуеш. Звукът е като свистене, с висока честота, когато палиш се чува добре, все едно гасиш прахосмукачка. В смисъл като запалиш, и се чува едно като намаляване на свистенето. Ама описването на звук във форум е...... като да опишеш миризма по телефона. Обаче веднъж да го чуеш и да знаеш какво трябва да чуваш - всеки път ще го чуваш!Най-елементарното с което мога да го сравня е вентилатор на процесор, ако си духала мощно в/у перките, се чува много специфичен звук. Нещо подобно е.
-
Re: пак за турбото
ele написа:Чета аз тема по тема - всички чувате това турбо, а аз нищо не чувам - днес специално се заслушах и тц - никаква промяна... иначе турбото работи (тъй мисля де) - на 2500 отлепя яко и температурата се вдига с 1-2 чертички... обаче - ни помен от промяна на звука..... Аз ли съм глуха... или...
Коментар
-
Колата е Браво 1.9ТД. Вярно е, че не знам какво трябва да чуя, обаче това няма особено значения, защото би трябвало да чуя ако има разлика. Вярно е и, че не се славя с особено силен технически слух.... ама.... А като пали - бръмчи като трактор - тогава пък нямам никакъв шанс да чуя някаво си турбо.... Все пак ми е първата дизелова кола и не е лесно да нагодиш сетивата си от нежно мъркащия бензинов двигател към ревящата трактороподобна машинаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар