Точно там е проблема, че не го прави винаги и го прави само на 1ва и 2ра предавка.Но дори и след махането на катализатора пак придърпва.Имам около 1см празен ход на педала на газта.Придърпва ми точно в ниските обороти и само на 1ва и 2ра.Или натискам амбреажа или давам газ, за да спре.Сега ще видя ако си махна крака от газта дали ще спира, просто досега не съм се сетил да пробвам.И сори, но наистина не разбрах какво имахте напредвид с колегата 2she.При мене придърпването е в ниските обороти до 1500макс.Примерно на колегата naskobg JTDто няма това прудърпване,но неговата е 2001г. и съм сигурен, че е с по нов софт, даже не знам дали не е и друг, неговата е JTD100.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гаден проблем придърпване JTD.
Collapse
X
-
Ами да се включа и аз. През времето което не съм писал намалих придърпването до голяма степен при моята то е на всички скорости и на задна. Смених помпата за високо налягане (попадна ми почти случайно) но най много отслабна придърпването след замяната на онази реактивна щанга горе на двигателя. Беше ми разбита отдавна. Клатенето на оборотите при палене обаче го има и не се оправи има го и сега. Свалял съм регулатора на старата помпа замених му уплътненията (предлагат се от Бош) слагал съм и добавки но ефекта е почти никакъв. Мисля да го сменя с нов ама ще видим. Алфата е ноември 99 та и мен ми беше минало през ума за бъг в софтуера ама де да знам. И друго да попитам и вашите ЖТД та ли са такива динамични просто много рязко се наема. Проблемът е че искам да я давам от време на време на майка ми тя е активен шофьор но е карала доста по тромави колици пък Алфата ми се струва доста серт.AR 145 JTD
Коментар
-
Хм, аз съм с JTD105 - не придърпва, не се мята като лудо магаре, не прави никакви странни неща, които аз не искам да прави. Дори 1мм от педала на газта я кара да реагира както трябва. Виж, ако искам да ускори - дори пълно натиснат педал не е склонен да я изстреля... ускорява си плавно и според мен правилно....Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
А защо просто не погледнеш дали жилото не ти е опънато? И аз имам 1 см празен ход, дето няма никаква реакция...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
При последните диагностики какво показва? Къде я диагностицират и с каква техника?www.nikiboy.com - чип тунинг, ксенон, 4х4
Коментар
-
Re: Гаден проблем придърпване JTD.
jingibi написа:Имам следния проблем с JTD топри немного натиснат педал на газта най вече при отнемане се получава едно придърпване което е мн. гадно. Усеща се най силно при движение с 50-60 примерно и обороти на мотора под 2000-2100 но го има и при 140-150 на пета но е с по голяма честота. Иначе алфичката си върви страхотно лампата с дюзата не си е помисляла да мигне(работи не е изгоряла) нямам проблеми с разхода с димене или нещо такова. Ако някои има идея моля да е сподели. Качваха е на тест два пъти единия вика педала на газта друг рег.клапан на помпата ако не помпата пък може и другаде да е и т.н.ФИАТ ФОРУМ БЪЛГАРИЯ
Коментар
-
ogi28b написа:Нещо ви куца потенциометъра... jenshen73 - при теб отчита ли 100 % натиснат педал на газта?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
J T D написа:jingibi написа:Имам следния проблем с JTD топри немного натиснат педал на газта най вече при отнемане се получава едно придърпване което е мн. гадно. Усеща се най силно при движение с 50-60 примерно и обороти на мотора под 2000-2100 но го има и при 140-150 на пета но е с по голяма честота. Иначе алфичката си върви страхотно лампата с дюзата не си е помисляла да мигне(работи не е изгоряла) нямам проблеми с разхода с димене или нещо такова. Ако някои има идея моля да е сподели. Качваха е на тест два пъти единия вика педала на газта друг рег.клапан на помпата ако не помпата пък може и другаде да е и т.н.AR 145 JTD
Коментар
-
jingibi написа:J T D написа:jingibi написа:Имам следния проблем с JTD топри немного натиснат педал на газта най вече при отнемане се получава едно придърпване което е мн. гадно. Усеща се най силно при движение с 50-60 примерно и обороти на мотора под 2000-2100 но го има и при 140-150 на пета но е с по голяма честота. Иначе алфичката си върви страхотно лампата с дюзата не си е помисляла да мигне(работи не е изгоряла) нямам проблеми с разхода с димене или нещо такова. Ако някои има идея моля да е сподели. Качваха е на тест два пъти единия вика педала на газта друг рег.клапан на помпата ако не помпата пък може и другаде да е и т.н.
Коментар
-
Тези стойности мисля че трябва да могат да се видят със софтуер за връзка с компютъра на колата. Т.е. на диагностика. Със сигурност съм виждал на Визата положение на педала, измерено в проценти. Следователно може да се вижда и абсолютния сигнал във волтове или омове или литри или в каквото се имзерва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар