Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем при палене

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем при палене

От няколко дни имам проблем при паленето на Fiat Marea 1.9 TD 100. Снимах клипче с телефона си и ще го прикача. След запалване индикатора на подгряващите свещи мига, а свети и датчика на системата за впръскване. В този момент двигателят трака по отвратителен начин. След 20 секунди индикаторите загасват всичко се оправя. Какво да правя? Може ли да има нещо общо с алармата, защото и тя се държи неадекватно понякога.http://www.youtube.com/watch?v=8GATuOk-g1I

Като начало подмени изгорялата/изгорелите подгряващи свещи, защото колкото по-студено става, толкова повече зор ще виждаш.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

И при мен след запалвна ми свети лампата за свещите.Явно и аз трябва да сменям.А винаги лис е сменят и 4-те наведнъж???
      Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Препоръчително е, но аз смених само една и нямам проблеми.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

А как се разбира коя е дала фира.В смисъл без да я вадисх примерно...
          Fiat Brava 1.9 JTD

Коментар

Мисля че без да ги извадиш няма как да разбереш коя е изгоряла.
            Fiat Bravo 1.9JTD 105
            D I E S E L P O W E R

Коментар

Точно така - вадят се и се замерват. Без вадене няма как да стане... Всъщност може и да има, но не вярвам да дава много точен резултат...
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Bravo_JTD написа:
                Мисля че без да ги извадиш няма как да разбереш коя е изгоряла.
                Най-малкото се разкача целият мост отгоре - захранването, защото са вързани на едно и с измерване с мултицет няма да разбереш нищо. Като махнеш захранването започваш да мериш с мултицет една по една свещите и ще си проличи, коя е заминала. Малко неприятно е с третата, защото трябва да разглобиш една камара неща... но може да оставиш захранването само на нея и да премериш трите други.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Смяната на тези свещи е готино приключение.Без подходящия инструмент и много нерви няма да се справиш.Пробата става и с пробна лампа.Лошото е че за да се откачат кабелите от самите свещи си трябва не малко усилия.Съветвам да се сменят всички свещи защото много пъти се е случвало да изгори отново именно сменената свещ.Като прибавиш към това и трудоемкоста на занятието и ти става ясно че не трябва да жалиш средства за свещите. Успех с начинанието на всички които смятат да се пробват сами!!!

Коментар

Не са свещите защото дори при ниски температури колата си пали от раз. Казаха ми, че има авансатор помпа на Лукас, чийто клапан засяда и прави проблема. Може ли да ми препоръчате добър сервиз или специалист за дизели Fiat или изобщо за дизели. Ходих до Супер Дизел на околовръстното, но ми казаха, че не могат да я поправят.

Коментар

Със сигурност проблемите ти са два и нямат общо един с друг.Единия е в системата за подгрев(свещ/и) изгоряла,на три свещи ще си пали колата.Това не пречи на системата за самоконтрол да засича проблем.Авансатора се сменя щом като е диагностициран проблема.

Коментар

Здравейте колеги, имам едно питане, но не исках да отварям нова тема. Ако има заминала подгревна свещ на Браво ТД 100 трябва ли да мига лампичката с реотанчето? Защото на мен не мига, а пали трудно. Пример: Днес сутринта при температура -7, -8 градуса колата запали с въртене 3-4 сек и три предварителни подгрявания?
                        Fiat Bravo TD 100, 1998 г.
                        Ауди 80 1.6, 101 кс, 1994 г.

Коментар

Working...
                        X