Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спукан картер-ремонт

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спукан картер-ремонт

Здравейте, колеги!!Имам голям проблем. Днес спуках картер на Брава 1.9 ЖТД, карах без масло от Семинарията до Италсервиз , не можех да спра, бях в задръстване.Колата си вървеше, аз не съм разбрал, че има дупка колкото орех в задната част на картера. Какви могат да бъдат пораженията и колко ще ми струват щетите . Оставил съм колата в Италсервиз......
    По-добре бит ,отколкото и бит,и ебан!!!

Лампата на маслото светна ли ти? Предполагам, че ако не е изтекло всичкото няма да има поражения по двигателя, а иначе за заваряване ще ти излезе около 30-40 лв. и около 50 за монтаж и демонтаж и масло 100 лв. и си в играта
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Хайде още един в групата.Споко колега ремонта ще стане само да не си поразил двигатела.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24437
      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Re: Спукан картер-ремонт

ludnik написа:
        Здравейте, колеги!!Имам голям проблем. Днес спуках картер на Брава 1.9 ЖТД, карах без масло от Семинарията до Италсервиз , не можех да спра, бях в задръстване.Колата си вървеше, аз не съм разбрал, че има дупка колкото орех в задната част на картера. Какви могат да бъдат пораженията и колко ще ми струват щетите . Оставил съм колата в Италсервиз......
        И тук в тази тема ше акна ма ша ма Извинити :D .Първо без масло ако остане ще пострада разпределителния вал,поради простата причина,че се намира най-високо и там първо спира мазането.Очаквай повлекли лагери на разпред вала,наранени(набраздени и износени) гърбици на разпределителния вал,макар че на Фиат-а са стоманени,а не като на Опел Кадета...кашкавалени :D .После идва по-лошото.Когато мотора остане без масло мотовилковите лагери биват подложени на удърите на газовите сили,които примерно при бензинов мотор с диаметър на цилиндъра достигат до около 2260кг по-спомен съм длъжен да отбележа,докато на събрата му със дизелов мотор със същия диаметър достигат 4300кг пак по-спомен.Видно е че при липсващ слой забележете под налягане масло,който да отдели мотовилковата шийка от структурата на биелния лагер при положение че той се прави винаги по-мек което е естествено за да могат пораженията по коляновия вал да са по-малки.Следващия ти проблем може да дойде от повлякъл основен лагер,но се моли да няма поражение не по лагера,а по основните шийки на коляновия вал.И последно което се моли на Господ е да не са повлекли буталата и да е наранена цилиндровата втулка.Отчаях ли те достатъчно :D Ако съм те подари ми колата си...Майтап ве пич,но всичко зависи от това колко си я карал без масло,но все пак ти пожелавам "СИЛАТА ДА БЪДЕ С ТЕБ" :D п.с ТОРНАДО в една тема бях творил :D за това че ти изказа мнение че си разкарал планката къде е най-основния виновник за нашите терзания относно картера нали така?? Е и аз я бях махнал по ено време,щото много обичам напук на конструкторите от Торино,а и не само на тях :D да махам излишни неща по колите щот наистина с много излишни боклуци ги пълнят нашите каляски :D Обаче имаше едно голямо НО,което както съм казвал човек докато е жив се учи.Ти даже се осмелявам да кажа че никой от форума незнае за кво е тази планка. Пиши ако предполагаш за кво е и какво би се случило с картера ако я няма :D пък аз след некои твои постове,ще ти кажа точно за кво ми казаха че е.
        EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Тук забрави да включиш и липсата на мазане в турбото. Ама нейсе... вероятно няма да има никакви проблеми, че 5 л масло не изтичат току така.

Коментар

Airfan написа:
            Тук забрави да включиш и липсата на мазане в турбото. Ама нейсе... вероятно няма да има никакви проблеми, че 5 л масло не изтичат току така.
            А как изтичат през дупка като орех??? Аз си мисля за не повече от 20-30 сек!А като светне лампата на Aладин се спира веднага!
            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000
            Powered by Total & Fobos LPG

Коментар

MadHead написа:
              Airfan написа:
              А как изтичат през дупка като орех??? Аз си мисля за не повече от 20-30 сек!А като светне лампата на аладин се спира веднага!
              Култова реплика!!!! Иначе да, спира се. АЗ пък един път карах една мазда 323 и ми се скъса веригата, която върти маслената помпа. Карах я така 5 км, щото нямаше чалъм да я зарежа. Абсолютно никакви поражения нямаше, защото маслото все пак остава по възлите в някаква степен. Маздичката си върви все още и проблеми няма.

Коментар

ludnik написа:
                Значи наляха в сервиза масло, дадоха на контакт и чак тогава светна лампата за двигателя, иначе какво ще кажете за сервиза, струва ли или не ?Аз мога да си оправя картера при едно майсторче, ама за другите щети дайте някакав съвет
                По-добре бит ,отколкото и бит,и ебан!!!

Коментар

itan75 написа:
                  ....Ти даже се осмелявам да кажа че никой от форума незнае за кво е тази планка. ...
                  Недей да се изказваш толкова категорично, че и без това започваш да пишеш 100 теми за едно и също, дори и самата тема да не се пита това, за което пишеш!Нещо като учител го раздаваш и идваш да ни святкаш в автомобилостроенето. Ама както се каза винаги има какво да учиш и най-вече винаги има време да станеш за смях.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

itan75 написа:
                    п.с ТОРНАДО в една тема бях творил :D за това че ти изказа мнение че си разкарал планката къде е най-основния виновник за нашите терзания относно картера нали така??
                    Аз планка не съм разкарвал ,но съм си демонтирал и монтирал картера лично аз така ,че ако нямаш доказателства за това което пишеш по добре не пиши.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
                      itan75 написа:
                      п.с ТОРНАДО в една тема бях творил :D за това че ти изказа мнение че си разкарал планката къде е най-основния виновник за нашите терзания относно картера нали така??
                      Аз планка не съм разкарвал ,но съм си демонтирал и монтирал картера лично аз така ,че ако нямаш доказателства за това което пишеш по добре не пиши.
                      Oк така да бъде г-не,за какво са я сложили тогава тази планка? Каква е нейната роля от външната страна на картера? Някой може ли да каже?

Коментар

itan75 написа:
                        Oк така да бъде г-не,за какво са я сложили тогава тази планка? Каква е нейната роля от външната страна на картера? Някой може ли да каже?
                        Хайде слушаме те, "специалисте" ти да кажеш за, какво е планката, че ние не знаем? Обясни ни, че да сме ясно и да спрем да сме невежи. Или сега пак ще кажеш "ама, като сте толкова отворени няма да ви светна" като спорехме с теб за ауспусите и ти каза, че знаеш, къде по бензиностанциите е най-хубавото гориво щото някога си карал цистерна! :D Светни ни на поне едно нещо, защото иначе от това, колко знаеш, а нищо не казваш и доказваш, излиза, че приказваш, колкото да не заспиш. И ако обичаш гледай да не използваш обидни думички знам, че на профи шофьорите им е трудно, ама се сдържай малко!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

itan75 написа:
                          Tornado написа:
                          itan75 написа:
                          Нещо да ти говори изпускателен тракт, нещо да ти говори катастрофа, нещо да ти говори мазало.... Да не се окаже само, че в последствие ти не си знаел за какво точно е въпросната планка. Поздрави Има доста комбинации от горните фрази, но ако знаеш ще видиш, че аджеба не си човека, единствен, който да ни "святка" тука всички потребители във форума, незнайковците и единствения който знае всичко.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BO написа:
                            itan75 написа:
                            Tornado написа:
                            itan75 написа:
                            Нещо да ти говори изпускателен тракт, нещо да ти говори катастрофа, нещо да ти говори мазало.... Да не се окаже само, че в последствие ти не си знаел за какво точно е въпросната планка. Поздрави Има доста комбинации от горните фрази, но ако знаеш ще видиш, че аджеба не си човека, единствен, който да ни "святка" тука всички потребители във форума, незнайковците и единствения който знае всичко.
                            Не сЪ прави и ти на по по най,ами кажи за какво е въпросната планка,която при шахта или по -голяма неравност,чупи картера точно от там.Аз също не знаех за кво е и бях я разкарал докато не сменях съединителя и пича ме светна(познаваме се от много отдавна).Сега съм с нея,но ако не ми беше казал,никога не можеше и за миг да предположа нейната функция,а тя наистина е била важна.За кво изобщо да ви светкам за нещо,ако някой го направи и се види,че малко поназнайва в една насока веднага излиза ’специалист" или "учител".И в двата случая това не ме топли,пари от никой не мога да изкрънкам за да имам някаква полза както ’вие’ казвате.А относно къде да си зареждаш каляската-където искаш там я зареждай местя го от единия в другия,аз мойта си я зареждам отде трябва т.е от извора,но това трябва ли да бъде някаква предпоставка за бъдеща пораждаща се завист,която ще прерасне в пререкание.Покана за бой също не бих отказал ако се наложи,тука пред компа е много лесно искам в реалния живот някой да пипна честно.......

Коментар

itan75 написа:
                              .....но това трябва ли да бъде някаква предпоставка за бъдеща пораждаща се завист,която ще прерасне в пререкание.Покана за бой също не бих отказал ако се наложи,тука пред компа е много лесно искам в реалния живот някой да пипна честно.......
                              Ми иди си търси някой за бой по улиците от тук докато се дотътрим до Бургас да ни набиеш... пък докато се върнем ще трябва пак да идваме! :D Не мислиш ли, че с 20 реда писане пак нищо не каза!? И като си криеш тайните за себе си, какво правиш тук? И забравих... няма за, какво да ти завиждам, за начинът ти на изразяване и изпускането на нервите, съвсем! За професията ти още по-малко!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X