Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TD или JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

VooDoo написа:
    itan75 написа:
    .......п.с. А за данъка ше ме хванат за писания да им го платя помияри недни За 100к.с -около 40лв,за 105 к.с и аз незнам колко е щото никога не съм се интересувал,но по вашите приказки съдя,че е сума,която никога няма да отида доброволно в данъчното и да платя ........
    Ами, да си беше взел едно Пунто с 55 к.с. ,а не този "звяр" с 105+ к.с.
    venco67 написа:
    ........ускорението, което прави 1,9 JTD е просто неописуемо......
    Чак пък неописуемо - тук малко се изхвърляш . Това може да го кажеш за LANCIA DELTA S4- 0-100 за 2,5 секунди
    Казвам "неописуемо" в сравнение с това,което беше таралясника преди това,не ми изопачавай думите.Имал съм удоволствието да покарам малко Формула 3 и ускорението и е адекватно горе-долу с това дето споменаваш за Ланча-та.Искам само да кажа,че кошника на трета върти гуми,а на втора не може почти да зацепи ако се подаде агресивно газ това на сухо.Днес не съм я вадил от гаража джитках цял ден със Пежото в този дъжд.А за данъка,макар че момчетата са го обяснили по-долу,аз РАЗЛИКА ОТ БЛИЗО 200ЛВ ЗА 5К.С НЕ ДАВАМ АКО щЕ И ТУРСКО ДА СТАНЕ достатъчно други бирници ми досаждат през ден за пари .Като го направят 40-50лв ще си го платя..сега НИКОГА.
    EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

npace с jtd-то 7,5 - 8 разход трудно ще ги минеш, колкото и да я настъпваш. Колко ти харчи HGT-то сега? Под 13-14 не вярвам да падаш.
      FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

От днес вече карам JTD 100. Двигател 182В9000. Вярвайте, ми наистина го взех от раз. В мои предишни питания бях задал въпрос дали да си взема Брава 1,6 или 1,4 (бензин де ) , но ме убедихте за JTD и не мигнах докато не го намеря. Намерих го и го лапнах. Тържествувах като дете, когато го пробвах. Карал съм само бензинки, но усещането от този двигател е голямо. Колата е 2001г. и изсипах бая пари без да се замисля. Всичко е класа над бензинката -ускорение, динамика, усещане и т.н. Някак си по-сериозен и изпълнен със съдържание е този двигател. Съвета ми е JTD. Моя ангренажен комплект е малко по-скъп от този на JTD 105, но не е болка за умиране. Не съжалявам за нищо и се радвам, че ви послушах.
        A17DTС/S
        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ха честито! Добре дошъл в клуба!

Коментар

itan75 написа:
            VooDoo написа:
            itan75 написа:
            .......п.с. А за данъка ше ме хванат за писания да им го платя помияри недни За 100к.с -около 40лв,за 105 к.с и аз незнам колко е щото никога не съм се интересувал,но по вашите приказки съдя,че е сума,която никога няма да отида доброволно в данъчното и да платя ........
            venco67 написа:
            Чак пък неописуемо - тук малко се изхвърляш . Това може да го кажеш за LANCIA DELTA S4- 0-100 за 2,5 секунди
            Казвам "неописуемо" в сравнение с това,което беше таралясника преди това,не ми изопачавай думите.Имал съм удоволствието да покарам малко Формула 3 и ускорението и е адекватно горе-долу с това дето споменаваш за Ланча-та.Искам само да кажа,че кошника на трета върти гуми,а на втора не може почти да зацепи ако се подаде агресивно газ това на сухо.Днес не съм я вадил от гаража джитках цял ден със Пежото в този дъжд.А за данъка,макар че момчетата са го обяснили по-долу,аз РАЗЛИКА ОТ БЛИЗО 200ЛВ ЗА 5К.С НЕ ДАВАМ АКО щЕ И ТУРСКО ДА СТАНЕ достатъчно други бирници ми досаждат през ден за пари .Като го направят 40-50лв ще си го платя..сега НИКОГА.
            Не се впрягай толкова- аз само се шегувам. Ака имах пари за читаво Браво 1.9 JTD щях да взема такова, но преди една година за 5000 лв. трудно се намираха такива коли 99-00 г. А що се касае до данъка бъди сигурен ,че рано или късно ще намерят начин да ти вземат парите.
            SEAT Leon Cupra 300
            Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Браво , отличен избор! За какви пари я взе?
              SEAT Leon Cupra 300
              Triumph Street Triple 765 R

Коментар

VooDoo написа:
                itan75 написа:
                VooDoo написа:
                itan75 написа:
                venco67 написа:
                Не се впрягай толкова- аз само се шегувам. Ака имах пари за читаво Браво 1.9 JTD щях да взема такова, но преди една година за 5000 лв. трудно се намираха такива коли 99-00 г. А що се касае до данъка бъди сигурен ,че рано или късно ще намерят начин да ти вземат парите.
                Не се впрягам разбира се :D разговор да се води.) А за данъка ше ми вземат "писания" .И честито на колегата за 100-коньовото ЖТД...мое се мапне доста успешно
                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Взех я за 5 900 без платена еко такса. При това не съм се пазарял въобще и я взех пред един младеж, който си разменяше телефони с продаващия и ,което беше най странното - и двамата не знаяха какво търгуват помежду си. Единия беше обявил колата като ТД 100, а другия цъкайки с език говореше, че количката била перфектна на вид, но видиш ли дизела на италианците бил калпав ( с изключение на TDi - то им ) . Чух двигателя, пробвах я - всичко работи - ел стъкла, огледала, оригинална музика, АБС, климатроник - всичко ( днес установих, че двете ми бавни степени на чистачките не работят ). Отвътре организма ми изкрещя и я взех. Без да се замисля. Не съжалявам.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

ntodorov написа:
                    От днес вече карам JTD 100. Двигател 182В9000. Вярвайте, ми наистина го взех от раз. В мои предишни питания бях задал въпрос дали да си взема Брава 1,6 или 1,4 (бензин де ) , но ме убедихте за JTD и не мигнах докато не го намеря. Намерих го и го лапнах. Тържествувах като дете, когато го пробвах. Карал съм само бензинки, но усещането от този двигател е голямо. Колата е 2001г. и изсипах бая пари без да се замисля. Всичко е класа над бензинката -ускорение, динамика, усещане и т.н. Някак си по-сериозен и изпълнен със съдържание е този двигател. Съвета ми е JTD. Моя ангренажен комплект е малко по-скъп от този на JTD 105, но не е болка за умиране. Не съжалявам за нищо и се радвам, че ви послушах.
                    Колега поздравявам те! Ти си Човекът! Който търси - намира! Ако нямаше проблеми с тоя сайт , който ми изписва разхода, щях да си сменя подписа с подчертаното, звучи гордо! Мани ги ония да си бутат бензините и да ни дишат пушека!

Коментар

Колега vsd да кажем че JTD-то гори при настъпване около 7 в града (7литра*2.30лв/литър=16.10лева/100км) HGT гори 13литра на 100км градско ГАЗ което значи 13литра*1.29лева/литър=16.77лева/100км. при това условие сме на равно ако карам на бензин съм съгласен че съм двойно отгоре в разхода.Все пак в момента си сложих максималния разход който съм докарвал на газ.Всеки знае че разхода на една бензинова кола зависи от тва колко е тежък крака.Карам я вече 12 хил.км. тая кола на газ и знам колко гори.Чудно ми беше как разхода на газ е малко по малък от този на безнин (все пак хората с HGT могат да кажат с мъжко каране в града колко гори).Една добавка към размислите и страстите:Аз на моя кош принципно ако го продавам бих му търсил 5000лв. , едно JTD което е пуснато като цена 4500лв. кво се прави в такъв момент?Кой на кого колко трябва да даде?Аз не бързам да слизам от моята кола.Всеки може да ми види профила колко ми е легнала за 1 година.

Коментар

Едно JTD стартира с поне 3 години по-малко ЕГН, което не е като да няма значение. Тези пари, които си ги налял са си за твоя кеф и твоя сметка. Доста малко хора, да не кажа никой, няма да те бръсне за това, какво си направил. Знаеш как е на пазара, сигурен съм! Аз също налях наскоро сериозна сума и знам, че нито лев няма да избия.

Коментар

npace, не знаех че имаш газова уредба. При това положение и като видях какво си сменил по колата, ако бях на твое място щях да си я карам и нямаше да я сменям.
                          FIAT Bravo JTD GT '99

Коментар

vsd написа:
                            npace, не знаех че имаш газова уредба. При това положение и като видях какво си сменил по колата, ако бях на твое място щях да си я карам и нямаше да я сменям.
                            Както виждаш карам си я и нямам кой знае какъв зор да я сменям.Просто мерак щото на дизела може да се пипа тук там.Колега Airfan и ти трябва да знаеш че при такива коли със напреднало ЕГН се купува състояние!Като никой не ми иска колата за 5000 ще си я карам.Догодина ако се засиля към Америка пускам топ офертата и пак ако никой не я иска ще седи в гаража и ще ме чака.

Коментар

Честито за ЖТД-то.Всички думи са излишни, най-добре е да се направи тест драйв Много безаварийни и дай някоя снимка
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

npace, разбирам те напълно, за съжаление идва момент, в който не само състоянието е важно, защото колкото и перфектно да поддържаш една кола, има неща, които стареят с годините. Аз като купувах колата исках да е не по-стара от еди коя си година, след което търсих в избрания диапазон автомобил с двигател, който ми се искаше и едва тогава гледах състоянието, но определено дори супер перфектна кола за много повече пари от пазарната цена малко хора ще купят.

Коментар

Working...
                                X