VooDoo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
TD или JTD
Collapse
X
-
EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
-
От днес вече карам JTD 100. Двигател 182В9000. Вярвайте, ми наистина го взех от раз. В мои предишни питания бях задал въпрос дали да си взема Брава 1,6 или 1,4 (бензин де ) , но ме убедихте за JTD и не мигнах докато не го намеря. Намерих го и го лапнах. Тържествувах като дете, когато го пробвах. Карал съм само бензинки, но усещането от този двигател е голямо. Колата е 2001г. и изсипах бая пари без да се замисля. Всичко е класа над бензинката -ускорение, динамика, усещане и т.н. Някак си по-сериозен и изпълнен със съдържание е този двигател. Съвета ми е JTD. Моя ангренажен комплект е малко по-скъп от този на JTD 105, но не е болка за умиране. Не съжалявам за нищо и се радвам, че ви послушах.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
itan75 написа:VooDoo написа:itan75 написа:.......п.с. А за данъка ше ме хванат за писания да им го платя помияри недни За 100к.с -около 40лв,за 105 к.с и аз незнам колко е щото никога не съм се интересувал,но по вашите приказки съдя,че е сума,която никога няма да отида доброволно в данъчното и да платя ........venco67 написа:........ускорението, което прави 1,9 JTD е просто неописуемо......SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
VooDoo написа:itan75 написа:VooDoo написа:itan75 написа:.......п.с. А за данъка ше ме хванат за писания да им го платя помияри недни За 100к.с -около 40лв,за 105 к.с и аз незнам колко е щото никога не съм се интересувал,но по вашите приказки съдя,че е сума,която никога няма да отида доброволно в данъчното и да платя ........venco67 написа:........ускорението, което прави 1,9 JTD е просто неописуемо......EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Взех я за 5 900 без платена еко такса. При това не съм се пазарял въобще и я взех пред един младеж, който си разменяше телефони с продаващия и ,което беше най странното - и двамата не знаяха какво търгуват помежду си. Единия беше обявил колата като ТД 100, а другия цъкайки с език говореше, че количката била перфектна на вид, но видиш ли дизела на италианците бил калпав ( с изключение на TDi - то им ) . Чух двигателя, пробвах я - всичко работи - ел стъкла, огледала, оригинална музика, АБС, климатроник - всичко ( днес установих, че двете ми бавни степени на чистачките не работят ). Отвътре организма ми изкрещя и я взех. Без да се замисля. Не съжалявам.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
ntodorov написа:От днес вече карам JTD 100. Двигател 182В9000. Вярвайте, ми наистина го взех от раз. В мои предишни питания бях задал въпрос дали да си взема Брава 1,6 или 1,4 (бензин де ) , но ме убедихте за JTD и не мигнах докато не го намеря. Намерих го и го лапнах. Тържествувах като дете, когато го пробвах. Карал съм само бензинки, но усещането от този двигател е голямо. Колата е 2001г. и изсипах бая пари без да се замисля. Всичко е класа над бензинката -ускорение, динамика, усещане и т.н. Някак си по-сериозен и изпълнен със съдържание е този двигател. Съвета ми е JTD. Моя ангренажен комплект е малко по-скъп от този на JTD 105, но не е болка за умиране. Не съжалявам за нищо и се радвам, че ви послушах.
Коментар
-
Колега vsd да кажем че JTD-то гори при настъпване около 7 в града (7литра*2.30лв/литър=16.10лева/100км) HGT гори 13литра на 100км градско ГАЗ което значи 13литра*1.29лева/литър=16.77лева/100км. при това условие сме на равно ако карам на бензин съм съгласен че съм двойно отгоре в разхода.Все пак в момента си сложих максималния разход който съм докарвал на газ.Всеки знае че разхода на една бензинова кола зависи от тва колко е тежък крака.Карам я вече 12 хил.км. тая кола на газ и знам колко гори.Чудно ми беше как разхода на газ е малко по малък от този на безнин (все пак хората с HGT могат да кажат с мъжко каране в града колко гори).Една добавка към размислите и страстите:Аз на моя кош принципно ако го продавам бих му търсил 5000лв. , едно JTD което е пуснато като цена 4500лв. кво се прави в такъв момент?Кой на кого колко трябва да даде?Аз не бързам да слизам от моята кола.Всеки може да ми види профила колко ми е легнала за 1 година.
Коментар
-
Едно JTD стартира с поне 3 години по-малко ЕГН, което не е като да няма значение. Тези пари, които си ги налял са си за твоя кеф и твоя сметка. Доста малко хора, да не кажа никой, няма да те бръсне за това, какво си направил. Знаеш как е на пазара, сигурен съм! Аз също налях наскоро сериозна сума и знам, че нито лев няма да избия.
Коментар
-
vsd написа:npace, не знаех че имаш газова уредба. При това положение и като видях какво си сменил по колата, ако бях на твое място щях да си я карам и нямаше да я сменям.
Коментар
-
Честито за ЖТД-то.Всички думи са излишни, най-добре е да се направи тест драйв Много безаварийни и дай някоя снимка"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
npace, разбирам те напълно, за съжаление идва момент, в който не само състоянието е важно, защото колкото и перфектно да поддържаш една кола, има неща, които стареят с годините. Аз като купувах колата исках да е не по-стара от еди коя си година, след което търсих в избрания диапазон автомобил с двигател, който ми се искаше и едва тогава гледах състоянието, но определено дори супер перфектна кола за много повече пари от пазарната цена малко хора ще купят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар