Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за скалата на маслото JTD 1.9 2001г.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Въпрос за скалата на маслото JTD 1.9 2001г.

    Имам Bravo 2001г. с новия двигател мисля че беше 182B9.000 101 коня. Проблема е следният спуках си картера аз съм с ония гадните алуминиеви и се наложи да ми го заваряват и пълнят с масло в сервиз без да съм там. Откакто това се случи, като паля на дисплея за километрите/компютъра мига надпис "Oil". Видях че е странно, но преди го имаше и в началото не му обърнах внимание, после се сетих че преди не мигаше и имаше едни нули и едни тирета над него. Долях масло, но надписът продължава да мига. Във форума намерих само че по тази скала може да разбереш колко масло имаш? Казаха ми че маслото което са ми налели е Q8 и е като старото ми 10W-40, но може да е по тънко и уредът да не го засича правилно. Неразбирам много затова да попитам, ако някой може да ми обясни за нулите и наистина ли е възможно това защото по щеката ми маслото е съвсем малко под средата?Мерси предварително за отговорите.

    #2
    Амииии, нулите трябва да ги има - отначало мига надпис Oil и после излизат нулите. Ако ти е под средата на щеката, просто ще светят по-малко нули. Баща ми има същата Брава и при него беше нещо такова - след като си смени маслото нулите си остават и пак показват нивото.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

    Коментар


      #3
      И аз имам този датчик .. и много добре си показва маслото ... макар че една вечер ме шокира.... на сменено масло преди седмица ми показа че няма грам .. бях спрял колата на един голям наклон с предницата нагоре и като се качих и шях да припадна ... но за това си има и щекичка ... ако там всичко е наред значи маслото е ок ... а това дали е по плътно или не не мисля че трябва да има значение ... то не може да е като вода че да не го отчита ... няма как да стане !!! Пробвай по ел пътищата ..... поне това е моето мнение .. не знам дали ти е помогнало много Успех
      Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

      Коментар


        #4
        Ми ся отивам да проверя, ако е под средата на щеката ще пълня пък дано се появи някоя нула щото иначе трябва някаде да я карам че от електрониката нищо не разбирам, може би в Bosch.

        Коментар


          #5
          Значи според щеката маслото е наред обаче кампютъра продължава да си мига

          Коментар


            #6
            Значи си смени датчика , или му провери буксата за лош контакт. Ако не ти се занимава, иди в бош.

            Коментар


              #7
              хм - задължително си измери налягането на маслото!
              "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
              (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

              Коментар

              Working...
              X