Колеги от скоро притежавам Фиат Палио 1,6тд. Забелязах, че сутрин или когато колата престои повече, лампата за маслото не изгасва докато не изфурсирам двигателя до 2000-2500 об. Притеснява ме дали не е издухал двигателя или заради някоя дреболия да блокирам двигателя. Иначе двигателя трака прилично. Поне по мое мнение не е издал багажа. Моля да споделите идеи за отсктранявяне на проблема. Възможно ли е това да се дължи на някакво реле което не изключва лампата а пък маслото да си се качва.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светене на лампата за маслото
Collapse
X
-
Смених маслото и филтъра. Проблема си остана. Друго на което ме навява понеже сложих масло 15W40 и от това по-трудно да се качва маслото, но ми се струва малко вероятно /имам предвид по-трудно да преминава маслото през филтъра на маслената помпа/. Колега vancho20 и твоя ли е палио уйкенд. Някой знае ли цената на датчика за маслото и къде се намира. Благодаря предварително.
Коментар
-
[quote="krasig"]Смених маслото и филтъра. Проблема си остана. Друго на което ме навява понеже сложих масло 15W40 и от това по-трудно да се качва маслото, но ми се струва малко вероятно /имам предвид по-трудно да преминава маслото през филтъра на маслената помпа/. Колега vancho20 и твоя ли е палио уйкенд. Някой знае ли цената на датчика за маслото и къде се намира. Благодаря предварително.tempra 1.9
Коментар
-
Днес откарах колата на майстор, но ми каза, че понеже датчика за масло е на трудно място не можа да измери налягането. Каза, че най-вероятно е клапанче на маслената помпа, който не позволява да се връща маслото. Някой знае ли дали наистина има такова клапанче и каква е цената и въобще самата операция дали е трудоемка .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар