Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мареа 2.4 JTD покупка .

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мареа 2.4 JTD покупка .

Здравейте колеги. Решил съм да взимам Мареа 2.4 JTD и бих искал да ми споделите менение за този двигател. В момента съм с ТD100 и се замислям за нещо по-така. Благодаря предварително !
    Marea Weekende TD100

Ще ти гори колкото сегашната кола, но ще е с 30 коня повече и страхотно ускорение. Аз много се кефя на моята машина. Много от частите са взаимозаменяеми със сегашната ти кола, съществена разлика с рутинната поддръжка няма да видиш. Моята гори извън града с климатик 5.2-3/100. В София ми дава лятото твърдо под 9, даже по-скоро към 8/100. Зимата вече към 9/100. Едно нещо се предъвква до безконечност в този форум - това е двигател common rail и има някои наистина скъпи елементи - ГНП и инжектори и датчици с хилядите. Просто много внимавай като купуваш нищо да не ти свети по таблото. Ако имаш възможност, покарай я 20-30 километра и после я закарай на диагностика за да покаже грешки, ако има натрупани в паметта. От друга страна, скъпите елементи, за които споменах са и едни от най-издържливите и просто не могат да сдадат багажа вкупом. Иначе ще изпиташ голямо удоволствие от колата, това ти го гарантирам. 2.4 JTD са топ-версията HLX и колата ще има някоя и друга глезотийка. Моята, например, регулира височината на седалката с едно копченце и някакъв мотор. Отделно, че ще ти е кеф да рязваш някой и друг Голф GTI - и аз не съм състезател, но колата има голям ряз и когато ти кипне, винаги набира като торпедо. Хем моята е и комби.А като стана дума за комби, има толкова много място за багаж.Ако те интересува още нещо, можеш да питаш.
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Това за разхода съм убеден че е така .Като гледах разходите по книжка май е по-добре да се кара по-големия мотор .Аз точно комби си търся в момента съм с комби и искам да си карам комби ,но с голям мотор . Може някой път ако имам идване в района да се видиме да ми обясниш нещата на по бира .Благодря за отговора.
      Marea Weekende TD100

Коментар

Ей тези разходи как ги постигате все съм се чудел.
        Моята гори извън града с климатик 5.2-3/100
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
          Ей тези разходи как ги постигате все съм се чудел.
          Моята гори извън града с климатик 5.2-3/100
          Ами като караш с 100 км/ч и се постига.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

И да не забравиш - повече пари на държавата ще даваш - към 200+ гражданска и над 140 май беше пътен данък...И за 2.4 май някъде имаше верига дето някой се оплакваха ,че им трака и е дразнещо.
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Ами ето последна засечка - този уикенд ходих до Копривщица, преди това карах 2 дена в София, днес все още не съм зареждал. Преди да напълня тъкмо ми светна лампичката. Тази сутрин светна вече отново.по километраж минати - 305 кмНафта за 45 кинта (19.23 литра)градско 80 кмизвън града 225 кмсреден разход 6.3/100градско 8.5/100извън града 5.5/100Климатикът не беше включен през цялото време, но подбалканският път е с много завои и баири. Голяма част от времето се кара на 3-та, че даже и 2-ра на моменти. И както казва колегата ВО, карам спокойно със 100-110 на около 2000 оборота. Като изпреварвам на моменти вдигам до към 120-130 км.Не че колата й е някакъв проблем да подържа 150-160 де
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Дори и разхода да е на 9-10 градско не ме бърка тя сегашната ТД100 си ми ги гори ,ако ги гори то да е по-голям двигател .На извънграско го докарвам минимум до 7 литра . Но моето извънграско е само из Петрохан така че си мисля че е напълно нормално . Да за веригата изчетох че почва да почуква , и било доста трудоемко да се оправя ,но и за тази болка си има лек .Благодаря Ви !
                Marea Weekende TD100

Коментар

Working...
                X