Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиата не вдига повече от 130 км/ч

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Фиата не вдига повече от 130 км/ч

    Братлета, ако може някой да ми каже вече, какво става? единия ми Фиат е Браво 1.9 ТD75.обиколих какви ли не майстори, колата я карам от 13 месеца на -20 градуса пали от първия път, разхода е що годе нормален помпата е Бош, не искат даже да я закачат на комп. нямало смисал не била електрическа, турбото работи нормално провериха го, изпушваше черно - много при форсиране на празен ход, оправиха го. И пак не ще да отлепи повече от 130. не знам харесвам си колата много е запазена, но май ще трябва да се продава писал съм и друг път и разбрах, че трябва да вдига около 170 км/ч., а мойта педала докрай и това е и издава шум все едно е запушена форсира се много, но не върви и всеки майстор вика щом не ти гори масло и много нафта карай я така нали палила на -20, ама тва ме дразни много не върви.

    #2
    Колега провери дали съединителя не е за смяна може би той е виновника .
    Marea Weekende TD100

    Коментар


      #3
      Кажи колко можеш да вдигнеш на 2-ра. Кажи като си на 2-ра до колко оборота може да вдигне двигателя. Преди да прекъсне, там където ще се задържи.Това при загрял автомобил.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

      Коментар


        #4
        re

        Ами на 2-ра до към 60 км/ч, но със зор после до 120 много бързо си ги вдига и там вече не ще да отлепи, ами съединителя трябва да е добре отделя си ниско долу, не знам направо.

        Коментар


          #5
          А защо искаш да караш с повече от 130, след като такава скорост е забранена навсякъде в България

          Коментар


            #6
            добавка

            има една добавка на лъки моли откачаш маркуча на нафтата преди помпата и го пъхаш вътре в шишето откачаш и маркуча за излишната нафта и него вътре и палиш колата и я оставяш така докато почти свърши и после всичко от дет си го взел и пробаи струва около 20 лв.
            fiat bravo 16_16v 103hp

            Коментар


              #7
              Re: Фиата не вдига повече от 130км/ч

              Scar_face написа:
              Братлета ако може някой да ми каже вече,какво става ?единия ми Фиат е Браво 1.9 ТД75 .обиколих какви ли не майстори к,колата я карам от 13 месеца на -20 градуса пали от първия път,разхода е що годе нормален помпата е Бош ,не искат даже да я закчат на комп. нямало смисал не била електрическа ,турбото работи нормално провериха го,изпушваше черно-много при форсиране на празен ход ,оправиха го.И пак не ще да отлепи повече от 130.не знам харесвам си колата много е запазена,но май ще тярбаж да се продава писал съм и друг път и разбрах 4е трябва да вдига около 170км/ч.а моита педала до край и тва е и издава шум все едно е запусхена форсира се много но не върви ,и всеки майстор вика щом не ти гори масло и много нафта карай я така на ли палила на -20 .ама тва ме дразни много не върви.
              Какви обороти държи колата при максималните 130 км/ч?
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

              Коментар


                #8
                Колеги, и аз имам подобен проблем, но при мен е малко тъпо понеже нямам оборотомер и незнам със 150км на колко оборота съм.НООО ми и гори малко масалце( около кило и 1/2 за 10 000) В същото време ВЪОБЩЕ не пуши (зима/лято) А зимата пали първата секунда( няма и оборот на коляновия вал) От омв дизела пали след втория оборот на ДВГ. което е друга тема. Та значи много се чудя дали 150 е макса за моята колица и дали и вреди ако ги вдигна за повече време. И ако някои знае колко е мак скороста да сподели, поневе съм един от малкото с ретро двигател 1.7 DS атмосверен.
                CSI in the CAR !!!
                Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.


                ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

                Коментар


                  #9
                  Значи колега при мен беше нещо подобно,макар че моята кола е Мареа ТД100,но след ходене във Вантото за диагностика, се оказа че ми е разбъзикан педала за газта, т.е. жилото се настройва по и по този начин някаква дроселна клапа някаква се отваря точно колкото трябва или поне нещо такова ми обясниха.Обаче вървежа на колата се промени коренно,вече имаше ряз и без проблем вдига 160 и на баир.Така че пробвай може и от това да е.Успех

                  Коментар


                    #10
                    Благодаря,ви братлета утре ще взема тая добавка, после ще и да да видя това за педала на газта, защото все разбирачи, все майстори и като се замисля съм дал 300 лв. по майстори без никакъв резултат. И като се има предвид, че на тия 250 000 км., на които е колата не гори и 100 гр. масло 5W30 никой не може да ме убеди, че двигателя не е "читав"

                    Коментар


                      #11
                      Не си играй с никакви добавки. Само ще "набиеш" още пари.Влез в колата, натисни газта до край. Докато държиш натисната газта до край виж едно нещо върху помпата се дърпа. Забележи посоката в която се дърпа и докато газта е натисната до край виж дали има възможност с ръка за още малко допълнително движение на механизма.Да не те объркам нещо, но най-лесно и елементарно можеш от това да започнеш. Както се досещаш ще ти трябва още един човек, освен ако не си от семейство Барба
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                      Коментар


                        #12
                        прочетох всичко до тук но не ми стана ясно преди да пипат помпата ли не вървеше или след това защото казваш че са я пипали и е спряла да пуши щом е пипана тя значи задължително е удушена а за вървенето това не трябва да е така моята е също с помпа БОШ но съм с 1,9атмосферен дизел и без проблем правя 170км/ч а и още нещо не слагай добавки това са излишни разходи

                        Коментар


                          #13


                          Ще опитам това с помбата БО ,дано да стане и на мен все ми се струва че не може да се изфорсира читаво.И пак да кажа тая кола няма обортомер,не мога да видя на какви обороти съм по никое време

                          Коментар


                            #14
                            пробвай да я отпуснеш малко нищо че пропушва то си е нормално за дизел

                            Коментар


                              #15
                              BAI MILE написа:
                              пробвай да я отпуснеш малко нищо че пропушва то си е нормално за дизел
                              Какво ще рече да я отпусне? Темата ми е интересна и се опитвам да попия каквото мога
                              CSI in the CAR !!!
                              Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.


                              ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

                              Коментар

                              Working...
                              X