Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съединител на Фиат Браво

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съединител на Фиат Браво

Здравейте колеги,кажети ми адреси на магазини за части на Фиат Браво.Някой от Вас сменял ли е съединител и как става това ?

Аз съм сменял съединител и маховик.Свалиха ми почти целия преден мост, акумулатора, стойката му. Скоростната кутия беше източена и свалена, преди това и долната помпа на съединителя свалиха. От там насетне е ясно - сваляне на съединителя, маховика и после по обратния път. Според мен в домашни условия е трудно и изсква добър набор инструменти и свбодно време.

Коментар

а, като цена колко Ви излезе ?

Коментар

1462 лв с маховика. Ако е само съединителя, щеше да е 340-50 лв.

Коментар

... приятелю,какво е станало с съединителя ти! Този маховик какво му се е случило? За първи път чувам да се сменя маховик заедно със съединителя. Ясно е,че имало проблем ама какъв?
          Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
          Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
          http://www.keepfighting.ms

Коментар

В кратце: Тресеше при потегляне (помниш, карал си я оня път), започна и да щрака яко при натискане на педала (преебан притискател и вкопан лагер). Отидох с идеята да сменим съединител комплект, а то се оказа, че демпферните пружини не са на съединителя, а са в маховика (всички JTD-та са така). В моя случай маховика беше много зле..... и трябваше да взема решение или правя и карам, или продавам така разглобена. Яд ме е само, че не ми казаха предварително, че има такъв вариант... но... имал-дал. Подробности като се обадиш за по бира.

Коментар

Само за да може да стане ясно на всички...искаш да кажеш ,че съединителя ти се е прецакал и е почупил маховика . Следва нов съединител и нов маховик. Аз и всички колеги знаем ,че съединителя е консуматив/със "субективен" период на експлоатация/, но как ще се потроши този маховик ... незнам. Много лошо!п.п. бирата е ясна

Коментар

Jimy написа:
                Само за да може да стане ясно на всички...искаш да кажеш ,че съединителя ти се е прецакал и е почупил маховика . Следва нов съединител и нов маховик. Аз и всички колеги знаем ,че съединителя е консуматив/със "субективен" период на експлоатация/, но как ще се потроши този маховик ... незнам. Много лошо!п.п. бирата е ясна
                Jimy, колегата има цяла тема във дизеловия раздел. Всъщност на маховика нищо му няма, потрошени са били демпферните пружини, които за този модел двигател на фиат са на маховика, а не на притискателя на съединителя.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                  Jimy написа:
                  Jimy, колегата има цяла тема във дизеловия раздел. Всъщност на маховика нищо му няма, потрошени са били демпферните пружини, които за този модел двигател на фиат са на маховика, а не на притискателя на съединителя.
                  Именно. Води се демпферен маховик и цената му е 985 лв от Христо в Ямбол. Темите са 2 - едната е в Спирачна система http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=30252, втората е в ОБщия раздел, но в момента не се сещам как я бях кръстил. Мисля, че беше "потъва педала на съединителя" или нещо такова.

Коментар

Еее добре де ... бахтии ... майнаа! Yellow_Flash_Colorz_PDT_08 Yellow_Flash_Colorz_PDT_34 ... не съм ги видял!Пък и темата е за пустия му съединител,така че соррри за баласта!За съединитела знам ,че трябва да е оригинален и качествен, това търси колега . Не се води по цената,например аз съм си харесал некви шветски / NK май бяха / , затова купувай разумно да не повториш. Знам за турски Валео...незнам обаче колко са качествени.

Коментар

Working...
                    X