Здравейте,понеже нивомера за горивото започна да не ми показва вярно и резервата често ми светва твърде рано (понякога имам 20л.!!, когато става това), което често ме притеснява да не ми свърши горивото някъде по "гори-тилилейски" и не мога да се възползвам по този начин от големия си резервоар в пълна степен, та въпроса ми е:Някой може ли да обясни каква е процедурата по сваляне, оглед, почистване или каквато там е процедурата за това, на поплавъка в резервоара на колата от подписа. Ако може и малко снимки. Вече питах в няколко сервиза и на никой не му се занимава с това, явно не разбират.p.s. доколкото разбирам това е масов проблем, а не успях да намеря такава тема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сваляне и почистване на поплавъка за нивото на горивото
Collapse
X
-
Колега, поплавъка ако не се лъжа е в резервоара закрепен на помпата. На пръв поглед ми изглеждаше доста елементарен когато го извадих един ден за да си чистя цетката. По мои наблюдения с каквото и да го пръскаш няма да има никаккъв ефект тъй като плува в горивото целата му електроника, която е адски елементарна. Можеш единствено да му почистиш клемите и да провериш дали не е крив ако ти се занимава. Не съм майстор, но според мене друг вариант освен почистване или нова помпа няма. Успех.CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
-
Колеги! Да споделя моя опит по ремонтиране на поплавъка.Като демонтирате и разглобите поплавъковата система,става ясно недоброто изпълнение от страна на производителя. В смисъл такъв че,самият поплавък се движи в тясно пространство и е вртикален. Освен това е доста тежък. Това води до потъването му и лощо отчитане под 1/2 ниво на горивото в резервоара. За избягване на тоя ефект, има две пружини които служат за балансирането му. Долната пружина е причината за невярно отчитане, следствие на умора на материала. Аз я поразтеглих и то доста в следствие на което, сега вече си отчита правилно. Горе долу критерия е при 10л гориво стрелката да е на 1-вата черта. В долно положение без гориво оммер, трябва да отчита съпротивление от 287- 299 ома а в горно около 34-40.Fiat Marea TD100
Коментар
-
Бях си взел фотоапарата да направя фотосесия на положението ама бех целия в гориво и масло + това и забравих за снимките а бях свършил повечето работа. Ще гледам да не забравям следващия път.CSI in the CAR !!!
Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.
ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар