Здравеите колеги Кажете какви впечатления имате,защото смятам да си купувам нафтово фиатче.Спрял съм се на Мареа или Брава.Кажете какво да избера.Поздрави и лек път
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
МАРЕА ИЛИ БРАВА JTD ? Какви за вашите предпочитания?
Collapse
X
-
Ако вземеш Marea HLX ще си по-доволен. Предлага малко повече екстри от всеки модел Брава и като цяло усещането в нея е като за по-съвременен и луксозен автомобил, но за сметка на това е малко по-тромава от Брава с аналогичен двигател. Като цяло има по-богат избор на Мареа, тъй като ги има по-често с двигател JTD.
-
Така е, както казва колегата Airfan. Ако сериозно си се навил да е JTD, дори може да си вземеш и 2.4 130 коня. Разлика в разхода между Бравата на бяща ми JTD 105 и моята JTD 130 на практика не съществува. Може би при определени режими неговата е маааалко по-икономична, но пък моята е много по-готина във всичко останало. Абе и двата автомобила са много хубави, моят съвет е ако вземаш JTD 105 да е Брава, а ако се спреш на Мареа - JTD 130. Търси наистина запазена HLX - и без това цените са същите с останалите модификации.Но ако намериш пък Marea 2.4 TD 125 HP, HLX от 98-99 година, също не се замисляй, нищо, че не е JTD.Айде успехShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Абе 130-ката си нахарчва към 9-10 градско...не е като да няма разлика. това са си 2+ литра в сравнение със 105, но пък наистина кефа от карането е голям на JTD130.Само да имаш предвид, че смяната на съединителя може да ти излезе много солена ако се е разтропал демпферния маховик. Симптомите са притрисане при потегляне и потегляне на талази, особено с включен и работещ климатик. Аз го разбрах по трудния начин...
Коментар
-
Airfan написа:Абе 130-ката си нахарчва към 9-10 градско...не е като да няма разлика. това са си 2+ литра в сравнение със 105, но пък наистина кефа от карането е голям на JTD130.Само да имаш предвид, че смяната на съединителя може да ти излезе много солена ако се е разтропал демпферния маховик. Симптомите са притрисане при потегляне и потегляне на талази, особено с включен и работещ климатик. Аз го разбрах по трудния начин...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:На мен ргадско ми харчи точно 9/100, а сега лятото смъквам под 9 Не мога да засека точно, но някъде около 8А на дълъг път харчи точно колкото Бравата на баща ми - ни повече ни по-малко. Е, предполагам ако и двамата караме постоянно със 100 на пета с празни коли, неговата ще гори 4.5, но това са пренебрежими разлики в сравнение с performance-a на моята. За сметка на това, пък, неговата ми е много по-красива... :D
Коментар
-
Airfan написа:gantcho написа:На мен ргадско ми харчи точно 9/100, а сега лятото смъквам под 9 Не мога да засека точно, но някъде около 8А на дълъг път харчи точно колкото Бравата на баща ми - ни повече ни по-малко. Е, предполагам ако и двамата караме постоянно със 100 на пета с празни коли, неговата ще гори 4.5, но това са пренебрежими разлики в сравнение с performance-a на моята. За сметка на това, пък, неговата ми е много по-красива... :DShe was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Airfan написа:gantcho написа:На мен ргадско ми харчи точно 9/100, а сега лятото смъквам под 9 Не мога да засека точно, но някъде около 8А на дълъг път харчи точно колкото Бравата на баща ми - ни повече ни по-малко. Е, предполагам ако и двамата караме постоянно със 100 на пета с празни коли, неговата ще гори 4.5, но това са пренебрежими разлики в сравнение с performance-a на моята. За сметка на това, пък, неговата ми е много по-красива... :DПо-добре бит ,отколкото и бит,и ебан!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар