Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тегло на катализатор на TD100

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тегло на катализатор на TD100

Някой има ли си на представа колко тежи вътрещността на катализатора на ТД100..?Щото там където ще го нося ми вадят теглото по каталог и може да ме метнат нрщо, за това да си знам аз колко тежи.
    >>JDM<<

Колега сподели ако не е тайна колко пари ти дават за катализатора, че и аз мисля да разкарам моя.
    Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
      Колега сподели ако не е тайна колко пари ти дават за катализатора, че и аз мисля да разкарам моя.
      100лв на кило105лв ми дадоха за целия
      >>JDM<<

Коментар

А какво сложи на мястото на катализатора и имаше ли разлика в динамиката на колата?
        Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
          А какво сложи на мястото на катализатора и имаше ли разлика в динамиката на колата?
          На мен един мой много близък познат ми разкара цялата генерация и съм с права тръба от край - до край без меката връзка За катализатора докато заваряваше Марийката ми дойде един мангал и му предложи 60 лв за катализатора.И тези 60 лв стигнаха да ми разкара и другите гърнета и да ми завари прави тръби,така че само му казах едно голямо МЕРСИ и чао кой от къде е :P .Колата и в една друга тема за спукания картер споделих:колкот повече ненужни джунджурии разкарвам от нея толкова повече се отваря на вървене само там забравих да спомена,че задължително правя проби след натирването на всеки излишен детайл и правя после замервания на един и същи участък в случая магистрала Тракия началото и от Бургас до Кембридж Карнобат де :P до където и е самия край.Естествено в едно и също количество гориво,еднакво напомпани гуми,горе-долу в един и същи час около 21.00 часа хем да не много горещо да и пръсна мотора ,хем да няма и много трафик.Та лично при мен преди да разкарам катализатора и гърнета и още други простоти двигах преко сили по километраж---пак повтарям по километраж около 179-181км/ч.Сега като съм необременен и олекотен до болка вдигам пак по километраж около 208-210км/ч.Без чип съм и много искам да сложа.Кажете някой от БУРГАС да слага или да е тука по морето,че не ми се ходи до Софето!
          EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Geraka написа:
            Купува се едно гърне което е заместител(струва 15лв) майстора ти взима за монтаж и демонтаж 20лв и си слагаш в джоба 70лв.Разлика във вървенето имаше малка, понеже не ми беше много запушен.
            >>JDM<<

Коментар

itan75 написа:
              ....Та лично при мен преди да разкарам катализатора и гърнета и още други простоти двигах преко сили по километраж---пак повтарям по километраж около 179-181км/ч.Сега като съм необременен и олекотен до болка вдигам пак по километраж около 208-210км/ч.Без чип съм и много искам да сложа.Кажете някой от БУРГАС да слага или да е тука по морето,че не ми се ходи до Софето!
              Ти останал ли си с някакви уши все още? И мислиш ли, какъв шум вдигаш около себе си, или не ти пука особено? Или пък се кефиш на шума от мотора...? Колкото и да бръмчи - все Фиат ще си остане! :D А такива отворковци, като теб с пръдливи двигатели, винаги ги благославям, като минат по улицата. Както и се кефя на звука от мотора на Джодж Рам, или Ауди R8, или която и да е кола чийто звук от мощният и мотор е част от цялата същност на колата. Сбъркал си, като си си взел Фиат, Голф повече би ти подхождал! Сори за грубият език, но такива индивиди, като теб мисля, че са голям процент от черната статистика на пътя. И винаги се моля да срещам по-малко такива, като пътувам.
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                itan75 написа:
                ....Та лично при мен преди да разкарам катализатора и гърнета и още други простоти двигах преко сили по километраж---пак повтарям по километраж около 179-181км/ч.Сега като съм необременен и олекотен до болка вдигам пак по километраж около 208-210км/ч.Без чип съм и много искам да сложа.Кажете някой от БУРГАС да слага или да е тука по морето,че не ми се ходи до Софето!
                Ти останал ли си с някакви уши все още? И мислиш ли, какъв шум вдигаш около себе си, или не ти пука особено? Или пък се кефиш на шума от мотора...? Колкото и да бръмчи - все Фиат ще си остане! :D А такива отворковци, като теб с пръдливи двигатели, винаги ги благославям, като минат по улицата. Както и се кефя на звука от мотора на Джодж Рам, или Ауди R8, или която и да е кола чийто звук от мощният и мотор е част от цялата същност на колата. Сбъркал си, като си си взел Фиат, Голф повече би ти подхождал! Сори за грубият език, но такива индивиди, като теб мисля, че са голям процент от черната статистика на пътя. И винаги се моля да срещам по-малко такива, като пътувам.
                Ти подарим мойте кюнци белким обезшумиш,твоята каляска и по този начин компенсира нарасналия шум от мойта? п.с Смотан не си ти този,който ще оправи хаоса в нашата мила Родина.И да те светна шума нарастна с около 1-2 децибела при фул тротъл При частично натоварване не може да доловиш разлика от заводски вариант-все пак не съм слагал резонатори и Ремуси,просто искам най-доброто за колата си.

Коментар

itan75 написа:
                  Ти подарим мойте кюнци белким обезшумиш,твоята каляска и по този начин компенсира нарасналия шум от мойта? п.с Смотан не си ти този,който ще оправи хаоса в нашата мила Родина.И да те светна шума нарастна с около 1-2 децибела при фул тротъл При частично натоварване не може да доловиш разлика от заводски вариант-все пак не съм слагал резонатори и Ремуси,просто искам най-доброто за колата си.
                  "Ти подарим" какво означава? Моята "каляска" си е екстра, нямам намерение да оставам без уши, или да вдигам квартала на нокти, като се прибирам през нощта! Такива, като теб пък не само помагат, ами напротив - всяват "хаос в нашата мила Родина". Първо като вдигаш излишен шум и второ, като летиш със 70км/ч над разрешената скорост по магистралата. И интересно... искаш най-доброто за колата си, а я пържиш със скорости над максималните за мотора по книжка. Тези един-два децибела отгоре, как ги измери? Ако кола можеше да мине само с тръби вместо ауспуси, досега всички да бяха такива. Прави, каквото искаш със себе си и колата си, само се моля такива, като теб да срещам по-рядко на пътя. Повтарям се с това последното и наистина мисля да е последното, което ти казвам, защото няма смосъл да се спори с теб. Успех!

Коментар

Vladim написа:
                    itan75 написа:
                    "Ти подарим" какво означава? Моята "каляска" си е екстра, нямам намерение да оставам без уши, или да вдигам квартала на нокти, като се прибирам през нощта! Такива, като теб пък не само помагат, ами напротив - всяват "хаос в нашата мила Родина". Първо като вдигаш излишен шум и второ, като летиш със 70км/ч над разрешената скорост по магистралата. И интересно... искаш най-доброто за колата си, а я пържиш със скорости над максималните за мотора по книжка. Тези един-два децибела отгоре, как ги измери? Ако кола можеше да мине само с тръби вместо ауспуси, досега всички да бяха такива. Прави, каквото искаш със себе си и колата си, само се моля такива, като теб да срещам по-рядко на пътя. Повтарям се с това последното и наистина мисля да е последното, което ти казвам, защото няма смосъл да се спори с теб. Успех!
                    Ок "г-н Професоре",а как ще обясниш факта,че на по-големите двигатели за камиони,автобуси,бусове ако щеш вземи всички са със по едно гърне,а на Мареата взели,че сложили цели 4 (четери) не е кат да няма нали :D.А пък за пътя не ми говори изобщо,щото точно такива нещастници като теб правят статистиката-плътно каране до разделителната линия и със забити ауспуси(като друга чат от тялото ти ).Обаче като тръгнат да изпреварват-лоооошо.щОм си толкова голям статистик,направи си сам статистиката и виж процента на тези,които са претърпели челен удър-каква категория хора са според теб? Аз ще ти кажа -Такива като теб Както видя ти беше наложено наказаниеПодобно отношение към потребителите не се толерираМодераторски екин на fiat-bg.org

Коментар

itan75 написа:
                      Обаче като тръгнат да изпреварват-лоооошо.щОм си толкова голям статистик,направи си сам статистиката и виж процента на тези,които са претърпели челен удър-каква категория хора са според теб? Аз ще ти кажа -Такива като теб
                      Ще ме прощаваш, но те тук си в голяма грешка. Статистиката сочи, че са такива като теб, драги.Успех и много безаварийни.

Коментар

itan75 написа:
                        Ок "г-н Професоре",а как ще обясниш факта,че на по-големите двигатели за камиони,автобуси,бусове ако щеш вземи всички са със по едно гърне,а на Мареата взели,че сложили цели 4 (четери) не е кат да няма нали :D.А пък за пътя не ми говори изобщо,щото точно такива нещастници като теб правят статистиката-плътно каране до разделителната линия и със забити ауспуси(като друга чат от тялото ти ).Обаче като тръгнат да изпреварват-лоооошо.щОм си толкова голям статистик,направи си сам статистиката и виж процента на тези,които са претърпели челен удър-каква категория хора са според теб? Аз ще ти кажа -Такива като теб
                        Всеки нормален човек, който прочете тази тема ще застане на моята позиция. Обикновено хората, които си изпускат нервите започват да обиждат, защото са безсилни да направят друго. По същият начин нервите на пътя си ги изразяват в настъпване на газта. Това, че карам разумно не означава, че се влача, като пенсионер, нито ме прави нещастник! Също така никога няма да надвиша разрешената скорост на дадено място със 70км/ч като теб. Както и мога да преценя, кога е добре да се изпреварва и, кога не! Това се получава с опит, а не с перчене! Почти винаги при поризшествия пострадват и невинни хора! Ето случай от вчера. Семейство с 14 годишна дъщеря пътуват към морето, когато в тях се забива неправилно изпреварващ на завой автомобил. Двамата от автомобила нарушител загиват, семейството и дъщеря им са е болница. Някои си мислят, че винаги им се разминава, ама не... Един самонадеян мозък се затрива, като убива спътничката си до себе си и праща трима в болница! Който иска да си чуи главата му пожелавам да го направи в стълб, дере, мост, дирек, каквото иска, само не и в мен! Само не ми отговори, като си пазиш колата, защо я караш с 200? Ако имаше как и на мареята ти щяха да сложат голямо гърне с форма на варел, ама няма, къде да го поберат! Загледай се под бронята на мерцедесите за какви ауспуси става въпрос, или на някой джипове. И, ако обичаш спри с обидните думи! Това, че интернет ти дава анонимност не означава, че можеш да обиждаш.

Коментар

Специално за всички карачи:[quote:2a521a7ccc]Събота, 2 август, 6.30 часаОпашка пред касата на бензиностанция на изхода на София посока Пловдив.,,Защо всички са толкова нервни? Виж ги само как влизат да зареждат с 200. Нали са тръгнали на море, би трябвало да са в настроение,

Коментар

Един приятел е катастрофирал снощи с мотора и е починал(това става на морето естествено)Много лоша работа....просто не ми се побира в главата..... http://www.factor-bs.com/news-4454.html
                            >>JDM<<

Коментар

Тая статия напрао ме вцепени....Нямам думи

Коментар

Working...
                              X