Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Капризни ли за JTD моторите

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Re: Капризни ли за JTD моторите

    ludnik написа:
    Здравейте колеги Имам доброто намерение да дам около 6000 лв за Фиатче Брава JTD 2001г. Знам че ако попадна добър common rail мотор няма да съжалявам, но все пак ви питам какво по-точно да гледам освен компресията и нивото на маслото??А и още нещо... смятам да наливам държавна нафта,как седят там нещата като качество на нафтата?Намерих един добър модел Брава запазен без много забележки, ама като отидох на сервиза нямаше ERG клапан (нз за кво е) ама ми се стори притеснително ,нищо че колата летеше.....моторът беше 105 к.с Благодаря ви и безавариен път
    Ако искаш да имаш кола-забрави за "държавна нафта,нафта на тънка ценичка"!!!Щом Си с нагласа за този вариант-търси Си TD100 той поне не е капризен толкова!Или търси бензин,слагай газова уредба и си продавай нафтата(държавната).Не забравяй,че понякога "нафтата на тънка ценичка" е леко корабно гориво!!!Трактори и камиони не му се мръщят,но Ти може да Се понамръщиш и изпотиш от един солен ремонт на двигател!Съветвам Те,ако искаш "държавната нафта" вземай Си тогава TD100!А и не забравяй,че няма да има винаги"държавна нафта"!Да не имаш след време паметник за около 6000лв-жертва на въпросната нафта?Избирай Сам!

    Коментар


      #32
      1. По темата за БДЖ нафтата - от баща ми (25 години стаж в БДЖ) знам , че е много добра ама парафина и е повечко и затуй зимата е кофти(сипваш 1:10 А95 и проблема е решен, ама за jtd май не е удачен ) Ритмото и Уното много си я уважават, ама аз на jtd-то не смея да наливам от нея. Един колега на дъртия кара вече 2 години Мареа 1.9 jtd с БДЖ нафта и каза, че проблеми не е имал (ама аз пак не смея да сипвам от нея) , когато го питах има ли разлика с тая от бензиностанцията отговора беше "Че аз от къде да знам ..... "2. По темата за бензиностанциите - никой ли не е забелязал, че най-голямата петролна база на балканите е тая на ОМВ - в Илиенци ... за ОМВ-то съм почти сигурен, че нафтата е румънска само не мога да разбера поради каква причина разтоварват влаковите композиций във Бургас, а не направо в Софиа (това е и причината при цените на едро, за Бургас да не слагат разход за транспортиране)
      '99 Fiat Bravo GT 1.9 JTD 105 h.p.



      Коментар

      Working...
      X