Та речшил сам да сложа чип тунинг на бравто ми (1.9 TD 75коня)Възможно ли е ? От каде мога да го взема и монтирам?Цени и т.н.Благодаря предварително колеги!!!
И аз ного исках на моята да сложа чип, но уви няма...Почти всичко по тези двигатели било механично...А до колкото разбрах можело да си подобриш параметрите на двигателя и ръчно, като увеличиш налягането на турбината и врътнеш кранчето на нафтовата помпа...Един колега от другия форум с едно синьо браво го беше направил, обаче за съжаление го удари и го разпродаваше на части.Та с тази манипулация беше писал, че доста наказвал JTD-та.Така че ваеранти има, но като за начало задължително за твоя двигател трябва интеркулер.
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Доста работа ще ти се отвори,но резултата ще бъде доста добър.Кулера се слага след турбото да охлажда нагнетения въздух.Един кулер от двигател ТД100,ще ти свърши работа.Мисля даже,че ТД75 И ТД100 се различават по кулера,единия има а другия не.
И аз ного исках на моята да сложа чип, но уви няма...Почти всичко по тези двигатели било механично...А до колкото разбрах можело да си подобриш параметрите на двигателя и ръчно, като увеличиш налягането на турбината и врътнеш кранчето на нафтовата помпа...Един колега от другия форум с едно синьо браво го беше направил, обаче за съжаление го удари и го разпродаваше на части.Та с тази манипулация беше писал, че доста наказвал JTD-та.Така че ваеранти има, но като за начало задължително за твоя двигател трябва интеркулер.
She was only a whisky maker but he loved her still.
BODZOO написа:Ми колега аз на мойто Браво сам му правил 4 интервенции1-ва от турбото до края права тръба без гърнета 54мм.2-ра надуване на турбото на 1.5бара3-та предварение на помпата4-та има един винт на самата помпа капсолован които се развива 3 4 оборота според зависидаде ми разход градско 15 16 нафта но задминавах 1.9JTD с кола колаи половона зависи от тръгванетоДалеч съм от мисълта, че тд е по-добър от jtd-то...Казвам само, че колегата го е направил така, че да бие jtd.
Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
BODZOO написа:Ми колега аз на мойто Браво сам му правил 4 интервенций1-ва от турбото до края права тръба без гърнета 54мм.2-ра надуване на турбото на 1.5бара3-та предваренйе на помпата4-та има един винт на самата помпа капсолован които се развива 3 4 оборота според зависидаде ми разход градско 15 16 нафта но задминавах 1.9JTD с кола колаи половона зависи от тръгванетоДалеч съм от мисълта, че тд е по-добър от jtd-то...Казвам само, че колегата го е направил така, че да бие jtd.
Разликата в мощността между сток 1.9 JTD и 1.9 TD е само 5 коня, т.е. изобщо не е задължително някой да е дръпнал JTD заради "оптимизациите" - зависи от 1000 други неща :D А иначе, на 1.9 75 коня даже няма смисъл колегата да си пипа колата щото, съдейки по собствените ти думи, ще подобри може би някой показател, но ще развали останалите и то за сметка на огромен преразход на гориво. Според мен лично, да не си пипа хубавия и икономичен двигател. Аз също не бих пипал моя, макар че след чип тунинг би трябвало да ми стане 170 коня някъде.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Темата просто беше дали може да се чипне тд75...Аз исках само да кажа, че има начин, но не със чип, а само с ръчна работа поради липсата на електроника
Темата просто беше дали може да се чипне тд75...Аз исках само да кажа, че има начин, но не със чип, а само с ръчна работа поради липсата на електроника
Е то няма автомобил, който с ръчна работа да не може да се тунингова
Коментар