Днеска баща ми си взе нова кола - Вектра ’01 2.0DTI Аз никога не съм карал дизел та се чудя какви съвети ще дадете на човек качващ се от бензин на дизел :D Какво трябва да се знае освен че като палиш даваш на контакт и чакаш да изгасне лампичката с реотаните подръжка, начин на каране и т.н.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвети за собственик на дизел ;)
Collapse
X
-
Здравей колега,Не че разбирам много но, дизела си обича по ниските обороти. Най-добре си е да го караш между 2000- 3000макс. Решиш ли да го юркаш като бензина, ще го съсипшеш много бързо. Карайте го с хубаво масло да не трака много, сменете му подгревните свещи да пали лесно и не му бери грижата. За да ти е по икономичен избягвай резките ускорения.да ви е честитаLet the diesel power be with you!!!....
-
Ами колега по отношение на дизела едно от основните неща ако искаш да нямаш проблеми с турбото е след продължително изкачване или други сериозни експлоатационни натоварвания да оставиш автомобила да работи на място няколко минути за да се охлади турбинката! Друго сипвай хубави масла и все пак не забравяй, че е дизел тоест не изпълвай оборотомера докрайPunto 1.7 TD70 1997 god.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар