Колеги, като запаля започва да пуши бяло и прекъсва прекарва въздух, отникъде не тече, но се вижда, като преминава въздуха по мъркуча колата е ТД 100, като постои малко преди филтъра има въздух клапана на крушата работи.Помогнете.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат ТД100 пуши бяло и прекъсва....
Collapse
X
-
Започни с маркучетата за излишното гориво между дюзите.Ако не си ги подменял го направи.Както и от първата дюза до ГНП и между авансаторния клапан и тръбопровода за излишното гориво.Успех в начинанието и приключението с въздуха при този двигател.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
-
Колега и на мене скоро ми се случи нещо подобно! Само с разликата, че моята не прекъсваше но работата на двигателя беше далеч от нормалното. Отзад яко пушеше бяло и направо на светофар правех бял облак зад нем. Белия пушек е признак за неизгоряла нафта. Решението беше смяна на авансаторния клапан на ГНП-то и всичко се оправи!`99 FIAT Marea Weekend 100TD
Коментар
-
При мен ми се е случвало по време на движение в района на Диканите времето беше студено и замръзна нафтата във филтъра. Колата започна да пуши с бял пушек, загуби мощност и да тресе. Като намалих и сигурно от температурата на двигателя започна лека-полека да изчиства пушека и накрая изчезна. Така, че мисля, че може и от въздух в системата /получава се бедна горивна смес/. От по-стари шофьори съм слушал да се намаже на рисковите места с грес. Греста ограничава достъпа на въздух в системата а когато въздуха пробие си личи по греста. Успех дано да отстраниш проблема.
Коментар
-
Fullscreen написа:Колега и на мене скоро ми се случи нещо подобно! Само с разликата, че моята не прекъсваше но работата на двигателя беше далеч от нормалното. Отзад яко пушеше бяло и направо на светофар правех бял облак зад нем. Белия пушек е признак за неизгоряла нафта. Решението беше смяна на авансаторния клапан на ГНП-то и всичко се оправи!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
По начина по който си го написал,човек не може да разбере да ли си отстранил проблема. 1.Въздух преди филтъра-възможни причини са пропуск на горивопровода от сондата до филтъра(това включва всяка възможна връзка) или задръстена сонда. 2.Ако е повредена гориводоставната помпа която е монтирана в ГНП определено няма да има въздух преди филтъра,просто няма да има достатъчно засмукване т.с. колата ще работи с недостик на гориво.Това се констатира чак като се тества ГНП на стенд. Похвали се скоро че си отстранил проблема!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар