Налага ми се да купя ЕКУ за Пунто МК2 1.9 JTD. Не ми се обяснява дългата история но натам вървят нещата. Писна ми и от сервизи и от майстори/може аз да съм попаднал на такива "майстори"/. Може ли да ми помогнете точно кои още части се взимат при ЕКУ втора употреба и къде се намират в колата за да не ме минат случайно. Аз четох че трябва освен ЕКУ -то да се вземе имобилайзера и контактния ключ ,но не знам къде се намира този имобилайзер и за ключа -целия патрон ли се сваля. И ако може някъкви оринтировъчни цени.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За ЕКУ втора употреба
Collapse
X
-
Re: ECU
kluchar написа:Тук такова нещо не съм виждал какво му е на твоетоPunto MK2 1.9 JTD
Коментар
-
ECU
това би струвало доста пари и не вярвам да е от него -ТОЧНО да не е клеймореда на ключа нещо прецакан това иначе може и да се оправи но си далеч не винаги като сложиш новото ECU веднага да тръгне особенно като не е проблема в него трябва ти ECU, Имобилаизерна кутийка /доста е голема / и ключ-или само чип кода или работи или не но като няма захранване се мъчи - нали релето не включва като хората
Коментар
-
BO написа:Хвани и сам си провери и пусни на ново всички 12в напрежение и масите към ЕКУ-то.По описания симптом от теб не ми се вярва от самото ЕКУ да прави това.
Коментар
-
Колега, послушай ме и не бързай, защото имах подобен проблем с бензиново Пунто - свети Fiat code и не ще да пали и това е. И пали без проблем само когато е топло и ужас и безумие! И точно това ми казваха пишман-майсторите - да сменям и ECU и Имобилаизерна кутийка и всичко, като само частите струваха 800 кинта. Деня, в който последно водих колата на сервиз се мъчих да я запаля точно 3 часа, като последния половин час държах колата с отворен капак да се нагрее колкото се може от СЛЪНЦЕТО!!! Безумие. Закарах я в Auto Italia, където ми взеха 40 кинта за диагностика, 18 за труд и 1.38 кинта за смяна на клемичка на куплунга към ECU-то, която не давала добър контакт!!! Преди това я водих и в други 2 сервиза...Така че, първо се увери при най-добрите дали наистина е нужно да сменяш всичко това и после се изръсвай!!! С много пари всеки може!!!She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар