Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем ли е, ако се подържат 3000 оборота?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    Dezki написа:
    Stefan Hadjov написа:
    Двигателя не се износва от ВИСОКИ обороти,а от въртящия момент който предава при дадени обороти.Може да си карате колите и при 4000 об без никакви проблеми и то продължително време/ стига да има къде /но с 20-30 % или малко повече натиснат педала на газта.Но в никакъв случаи продължително време при 80-100% натиснат педал.Теоретично двигателя се товари най много и съответно се износва най много при ползването на максималния му въртящ момент.Това не се отнася за турбината.Тя се товари най много при макс.мощмост.Но не трябва да се забравя,че и двата параметъра се получават от двигателя само при Full throttle.Но кога карате колите си с педал на газта до ламарината.Май,че само при задминаване и кратки експерименти по магистрала.Ако беше опасно да се кара на високи обороти фирмата производител щеше да го напише с главни букви в експлоатационното ръководство на колата.Оборотите които са опасни за двигателя тя ги е отрязала и да искате не може да ги достигнете.
    Да ама макс въртящ момент не е при максимални обороти, а в диапазона 1800-2800 при повечето коли, Макс мощност зависи от кривата на момента . Мощност= момент*обороти.Карането на ептен ниски обороти е набутвация - от 1 страна мотора харчи повече, от друга мазането е лошо и се износва преждевременно. Един руснак така си купил дизелов джип и почнал да го кара 950-1500 обр мин - тъпотия, това не е автобус.Струва ми се че е удачно 1500-2500 -3000.
    Е кой те па кара да да се движиш с колата си на ептен ниски обороти.Предполагам не си руснак..................

    Коментар


      #32
      Според мен то си пише в книжката на всяка кола. Параметъра е максимална скорост. При мен мисля че е 160км. Т.е. с тая скорост мога да карам няколко хиляди километра без да се опасявам за двигателя. Това скоростта която двигателя може да поддържа дълго време, а не максималната която може да развие. И друго - за всеки тип двигател скоростна кутия си е изчислено колата да е най-добре при 90 и 120 км. Така че карайте си на пета със 120 и нема да се плашите.
      Fiat Palio Weekend TD70
      ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

      Коментар

      Working...
      X