Здравейте, купих си Jeep Compass 1.6 Multijet2 120 коня - 2018г. Преди това съм карал Multijet 1.9 120коня и бях много доволен много здрав мотор. Имам следния проблем дава ми грешка P0520, смених маслото и грешката изчезна, но след около месец пак се появи. Не съм сменил датчика за налягане на маслото, което сега го виждам като голяма грешка т.к. е струвал само 15лв. Мога да сменя датчика като за първо време, след това виждам че има уплътнение на картера към маслената помпа, а може и да в маслената помпа. Искам да попитам дали някой е имал същия проблем, за да знам откъде да започна?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Multijet 2 - 1.6D 120hp
Collapse
X
-
dobrujanetza написа: Преглед на мнениетоПо думите на моя майстор - двигателя е като при 2.0 мджет - с гумичка на смукателя на маслената помпа. Може и там да е проблема.
Коментар
-
1skamk1nta написа: Преглед на мнениетоТя колата е внос от Италия с редовна сервизна книжка, но не мисля че някой е свалял картера на всеки 2-3 смени на маслото. Особенно след като са правени по 30 хил. км на година.
Ако наистина масло е сменяно на 30к км, най-вероятно ще си за нови лагери. И то ако имаш късмет.
И задължително искай снимки на лагера да ти пратят докато проверяват.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар