Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Помощ за възстановяване на Fiat Ulysse 2,0 JTD 2000г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Помощ за възстановяване на Fiat Ulysse 2,0 JTD 2000г.

Здравейте фенове!
    Тук ми е надеждата за помощ!
    Имам нужда да ми помогнат колеги собственици на въпросния модел автомобил или запознати.
    Захванал съм се да помогна на един възрастен мъж с желанието му да възстанови този модел, въпреки че въпросната кола е с множество тежки проблеми.
    Най-големия проблем е двигателят!
    Доколкото разбрах от огледа и обяснения на предишния собственик е сменена помпата за гориво.
    Търсих в интернет книги за ремонт и поддръжка, но не съм сигурен какъв тип е щатния двигател с помпа и какъв е този на колата.
    По талон -PSA RHZ10DYAN 4005971
    Това трябва да е типа на двигателя.
    Изглежда трябва да е 16-клапана, но този на автомобила е с по-малка глава(8-клапана )
    Помогнете с каквото можете- съвет, снимка или файл.
    За професионална помощ или файлове няма да остана длъжен.
    Ще вкарам в действие работните дрехи, но поне да знам от къде и как да започна.
    Очаквам.....колегите любители и ценители на марката,ако някога им е указано помощ да помогнат с каквото могат.
    Добрината винаги се връща!
    Благодаря!

Мотора май е пежо ситроен
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

https://www.autorepguide.com/showthr...anual-download

Коментар

Колеги, намерих книга в PDF- формат, че и даже база данни за модела, но незнам щатно по кода какво да очаквам.
        Разбирате ли, че за мен няма база за сравнение.
        Не знам този код на двигателя как изглежда за да го препозная в документацията.
        Търсих в интернет (тубата-You Tube), но точно тази година с този двигател няма!
        Направо съм в задънена улица!

Коментар

Тази е от 2002 г. и не знам дали е същия двигател.
          Намерих книга от 1994 ÷2001, но в нея няма за 2,0 JTD(в PDF формат )

Коментар

Това е от книгата 1994÷2001 Click image for larger version

Name:	Screenshot_20230130-202454_Drive.jpg
Views:	224
Size:	426,5 KB
ID:	2758882 Click image for larger version

Name:	Screenshot_20230130-202518_Drive.jpg
Views:	219
Size:	246,6 KB
ID:	2758883 Click image for larger version

Name:	Screenshot_20230130-202839_Drive.jpg
Views:	175
Size:	653,3 KB
ID:	2758884

Коментар

След часове инвестиране в ровене, четене и видео-прегледах всики теми за дизели във сайта, разбрах доста неща за въпросния 2,0JTD 2000г.
              Оценката:за да се възстанови щатното изпълнение на Фиат Улисс трябва да намеря д.помпа, рейка, тръбички от помпа до дюзи и дюзи.
              Лошото е че няма буксите за дюзите от инсталацията на автомобила!
              Някой има ли идея колко ще излезе приблизително всичко изброено?
              Ако има колеги с контакти за резервни части втора ръка да напише контакт.
              Ще съм Ви благодарен!

Коментар

Интересно, че има инсталирана в коша отдясно непосредствено зад капака на фара печка Вебасто.
                Има ли колеги запознати с този нагревател точно на тази кола.

Коментар

Води се допълнителен подгревател,няма програматор или дистанционно. Включва се под определена температура на околната среда и подпомага подгряването на антифриза до към 70 градуса мисля.

Коментар

Благодаря за отговора.
                    Наясно съм как работи, защото имам Touran с Webasto и доста рових за документация със схеми и клипове.
                    Въпроса е как се контролира специално за този Фиат Улисс: бутони за пуск или управление от компютъра на колата, датчик за външна температура, забрана от бутони, гориво или неизправност.
                    Това в общи линии, конкретно за автомобила.
                    Не съм запознат все още напълно с Фиата, защото не е моя собственост, а на един близък възрастен и не го виждам всеки ден.
                    Помагам му с каквото мога, ремонти, части, защо се е навил-реши, че точно тази кола иска да шофира.

Коментар

Не разбрах от къде си. В Горна Оряховица има един сервиз за електрониките по автомобила, неща за които други се отказаха да се занимават, Евгени се справи отлично. Може да се сметне и за реклама, но човека заслужава http://www.remont-na.com/1505/autoel...ryahovitsa.htm
                      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
                      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Working...
                      X