Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кое какво е на снимките?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Кое какво е на снимките?

    Колата е Пнто 1,7ТД 97г.Снимал съм помпат, но незнам кое какво е?Според мен едното е имобилаизера(снимак 1), а другото(снимка 2 и снмка 3) си и нямам на представа какво представлява.
    Прикачени файлове
    FIAT PUNTO 1,7TD ELX

    #2
    Двигателя ти е като моя. Това дето го гледам с датчика мисля че има някакъв комп колата и взема информация за дадената газ може би. Дано някой по запознат ти отговори - specialista ако пише ще е добре или някой от другите факири.
    Fiat Palio Weekend TD70
    ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

    Коментар


      #3
      Ако неможете да се ориентирате, това на снимка 2 и 3 е помпата от дясната страна като погледнеш колата отпред(от лявата страна е шайбата за ангренажния ремък).
      FIAT PUNTO 1,7TD ELX

      Коментар


        #4
        Това на снимка 1 е (TPS) Датчик за положението на газта.Тази помпа също има авансаторен клапан и се управлява именно от сигналите на този датчик + някои други.Това на снимки 2 и 3 е електромагнитния клапан + неговата защита а именно имобилайзера.И двете неща не добре да се пипат просто ей така за спорта.

        Коментар


          #5
          Мерси за пояснението.
          FIAT PUNTO 1,7TD ELX

          Коментар


            #6
            Само едно допълнение:Предназначението на TPS датчика от позиция 1 е малко мъгляво в случая.Виждал съм го свързан единствено и само в системата на EGR при старата ми темпра.В алуминиевата кутия както този датчик, влиза сигнал и за температурата на мотора (отделен датчик) и накрая управлява електро-пневматичния вентил.Там авансатор има но е механичен.При сегашната, изобщо няма монтиран такъв датчик а няма и никакъв авансатор.И EGR няма.Странно като се има предвид годината - ’96.Та не е много ясно какво е предназначението на позиция 1 в случая.Гарантирано обаче следи подаването на газ.Друг е въпроса на кой или какво му дреме колко газ се подава
            I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

            Коментар

            Working...
            X