Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?
Collapse
X
-
Re: Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?
devilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
-
биалетки - 12 леваносачи 85 (Delphi), кормилни накрайници 20-25 (Delphi)амортисьори 80 (Cofap) - не карат по една година, а доста повече (има колеги от форума, които са им навъртяли по 40-50 000 км)не мисля че ходовата част е слабакогато частите са качествени (на пазара има такива, цените не са космически) няма да имаш проблемиоригиналните носачи бяха свалени от колата ми на 215 000 км
Коментар
-
devilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Коментар
-
Много благодаря за донякъде обнадеждаващите отговори. Досега карах Хюндай- много здрава и надеждна кола, но от към части е дерач на кожи, защото ги няма, а разходът й градско беше 10-11 бензин, така, че 7-9 дизел се ядва.500 за компютър е добре сравнено с 630 пълен комплект или 400 само за пластмасата на бронята на Хюндая и 150 лв/бр за неоригинални амортисьори :D Живот и здраве другата седмица може да се похваля
Коментар
-
Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ами ако бях обяснявал колко е добра колата и никой нямаше да повярва, както никой не ми вярва, че е много зле.Ако беше JTD_то толкова зле, нямаше да си купя Пунто преди 15 дена. Между другото ще пусна тема да се похваля скоро. Само да кажа, че си взех Пунто 2 с доста приличен външен вид, 4 врати, 1,9JTD, 12м 2002г и то само за 4700лв и при това от горубляне.
Коментар
-
u_bo
1115 написа:devilbo написа:Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
Коментар
-
devilbo написа::D :D :D Ти затова ли се опитваш да ме разубедиш- да нямаш много конкуренти :DSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар