Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?

Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.

Re: Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?

devilbo написа:
    Здравейте на всички.Мисля да си взема кола, че си продадох моята и от всички, които гледах най-много ми допаднаха офертите за Брава.Двоумя се между 1.6 бензин и 1.9 JTD, защото за 1.6 бензина съм чувал, че е най-добре, а за JTD съм чувал, че е доста надежден и то не само Фиатския.Гледах един JTD 105 коня 2000 година с халогени, клима и ел. пакет и т.н.Чувал съм много противоречиви мнения за Фиат сред които най-разпространено е за слаба ходова част, но искам вашите мнения и особено на хора с този 1.9 двигател.Надежден ли е?Често ли се налагат ремонти?Ходовата част как е?Колко харчи градско/извънградско? Скъпи ли са частите като амортисьори, биалети, ролки, ремъци?Благодаря предварително.
    Правилно си чул.Ходовата част е слаба.На мен и на доста колеги им изгоря компютъра на ЖТД и сега си има един резервен. Струва около 500лв. Градско ми удря 10, а извънградско около 5...6, но непомня скоро да съм рискувал да ходя далеч от София с тази кола. Оригинални амортесьори са много скъпи, а тези евтините карат по 8...9 месеца. Ролките и ремъка са също скъпи, но се сменят рядко, освен ако не удариш клапани.На ЖТД_тата често им се развалят помпите високо налягане, а те са около 2000....3000лв нови.Ремонти не се налагат често, ами постоянно.

Коментар

биалетки - 12 леваносачи 85 (Delphi), кормилни накрайници 20-25 (Delphi)амортисьори 80 (Cofap) - не карат по една година, а доста повече (има колеги от форума, които са им навъртяли по 40-50 000 км)не мисля че ходовата част е слабакогато частите са качествени (на пазара има такива, цените не са космически) няма да имаш проблемиоригиналните носачи бяха свалени от колата ми на 215 000 км
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

devilbo написа:
        Колега вече повече от 3 месеца карам такава Брава 1.9ЖТД, около 6 000 км съм й навъртял и никакви проблеми до сега.По въпроса за надеждността-зависи от подръжката на последния собственик.Иначе ако се поддържа един дизел по предписание-мисля че спокойно може да мине 500 000 км.Така за разхода-извънградско:4.5-5.0;градско 7.5-8.0.Това е при мен.Не казвам че всички с такива мотори 1.9ЖТД дават такъв разход.За ремонтите-аз досега само съм обслужил колата:всички филтри,ремъци и ролки+масло+антифриз.Частите по принцип са скъпички.Но е поносимо.Разбира се агрегати от рода на турбо,помпа за висико налягане са доста скъпички.Мойто мнение е да си вземеш дизеловия мотор 1.9ЖТД, разбира се ако не те притеснява високата цена на нафтата.Но ако не си фен на газовите уредби значи дизела е твоя избор.Това е от мен.Дано съм помогнал поне малко. :D

Коментар

Много благодаря за донякъде обнадеждаващите отговори. Досега карах Хюндай- много здрава и надеждна кола, но от към части е дерач на кожи, защото ги няма, а разходът й градско беше 10-11 бензин, така, че 7-9 дизел се ядва.500 за компютър е добре сравнено с 630 пълен комплект или 400 само за пластмасата на бронята на Хюндая и 150 лв/бр за неоригинални амортисьори :D Живот и здраве другата седмица може да се похваля

Коментар

Ей,не можах да те разколебая. :D

Коментар

При сегашните и очакваните цени на горивата не бих си купил дизелов автомобил, но ти си знаеш!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

1.9 ЖТД не е двигател за човек който иска да икономисва от гориво В момента се продава 1 Брава в мобилето, 1.9 жтд, ЕЛХ, подлакътник, 4 ел стъкла, плчен салон... супер е, за 5.2 я дават в някаква автокъща на север от софия. Ако е здрава на първо гледане - взимай я!

Коментар

1115 написа:
                    Ей,не можах да те разколебая. :D
                    Ако сам някоя новобранка, прочета това, което си написал ама никога няма да си взема такова чудо
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Ами ако бях обяснявал колко е добра колата и никой нямаше да повярва, както никой не ми вярва, че е много зле.Ако беше JTD_то толкова зле, нямаше да си купя Пунто преди 15 дена. Между другото ще пусна тема да се похваля скоро. Само да кажа, че си взех Пунто 2 с доста приличен външен вид, 4 врати, 1,9JTD, 12м 2002г и то само за 4700лв и при това от горубляне.

Коментар

:D :D :D Ти затова ли се опитваш да ме разубедиш- да нямаш много конкуренти :D

Коментар

1115 написа:
                          devilbo написа:
                          Правилно си чул.Ходовата част е слаба.На мен и на доста колеги им изгоря компютъра на ЖТД и сега си има един резервен. Струва около 500лв. Градско ми удря 10, а извънградско около 5...6, но непомня скоро да съм рискувал да ходя далеч от София с тази кола. Оригинални амортесьори са много скъпи, а тези евтините карат по 8...9 месеца. Ролките и ремъка са също скъпи, но се сменят рядко, освен ако не удариш клапани.На ЖТД_тата често им се развалят помпите високо налягане, а те са около 2000....3000лв нови.Ремонти не се налагат често, ами постоянно.

Коментар

devilbo написа:
                            :D :D :D Ти затова ли се опитваш да ме разубедиш- да нямаш много конкуренти :D
                            Именно. Щото като почнат да се търсят "гадните" фиати и ще им скочат цените. Народа най-добре да си зема фаувета - от тях по-добри... тухли няма.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.
                              При положение, че газта е на половината на цената на нафтата, че и по-евтина, според мен няма смисъл да си взима дизелова кола, която за дизел не харчи малко. Това е моето мнение... Ако знаех, какво ще се случи с дизела преди почти три години, никога нямаше да се замисля при избора си на кола!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                              X