Аз пък от газова минах на дизелова и грам не съжалявам. За сега мога да си го позволя, а и ми писна от проблемите с газовата, то не бяха обороти, то не беше чудо... JTD рулира по асфалта!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Brava 1.9JTD 2000г добър избор ли е?
Collapse
X
-
Vladim написа:jenshen73 написа:Vladim: В зависимост от километража който навърта пък няма голям смисъл да си купи бензинка и да я направи на газ/метан.При елементарни сметки - повечето българи не минават над 10000км/годишно с автомобилите си. Просто няма смисъл.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Харча 5.5/100 извън града. На газ с 1.6l мотор, EFi харчех 10-12/100 където и да е. 5.5х2.6=14.3лв, 10х1.24=12.40, някак си за 1.90лв/100 икономия не ми се връзва сметката. Щото във Варна напоследък става невъзможно да се шофира.Няма да споменавам и какви кахъри имах на газ.devilbo написа:Лошото е, че при мен не седи въпроса газ/бензин/дизел, а само бензин или дизел. Откакто щеше да гръмне една бутилка съм много резервиран към газовите уредби
Коментар
-
Ами аз пък взех дизел след една проста сметка.1. колата ще минава градско 10 000км годишно.Ако взема бензиново Пунто 1.2 то харчи 8/100 градско бензин - 8,5/100 газ .Ако взема дизелово Пунто 1.9 то харчи 7/100 градско дизел.Газовата уредба за бензиновото може да е само газов инжекцион и то с цена около 1100лв. за 10 000км ще се изхарчат:1. 700л нафта по 2.55 = 1785лв на година.2. 850л газ по 1.11 = 935лв газ на година + 1100лв инжекцион.т.е. икономия чак след 1,5г и то ако не се развали инжекциона, не се вдигне газта, а си остане повече от два пъти по-евтина от дизела, което нама как да стане.
Коментар
-
Абе все не ми излиза СМЕТКАТА на газ. Както и да го смятам. Колкото и добро да е газовото, колкото и евтина да е газта... Никой не смята правилно 1115, газта вече не е 1.11 ...Steliyan's Life!
Коментар
-
Всичко опира до качествен монтаж и монтиране на подходящата за определен мотор система! Карал съм няколко години стара трошка на газ, която харчеше, колкото и бензин толкова и газ! Вярно, че бе карбуратор, но докато не се разпадна, за 3-4 години не съм имал никакви проблеми с газовата уредба! Родих се направо с нея. Мисля, че малко прекалявате с ниският разход на дизел в града и високият на газ на извънградско! С автомобили се занимавам над 15 години и се вълнувам, както от шофирането, така и, какво има под капака. Чета доста, събирам информация... Дайде да не спорим, защото сметките наистина не са такива, каквито ги представяте! Ако имаше кой да ми даде една бензинова Брава на газ в същото състояние в, каквото е моята, веднага ги менкам! А някога турбодизелите бяха доста по-скъпички от 1.6 мотора... Както и да е, всеки сам си преценява!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
vladim: карал съм газова кола карал съм бензинови две и също дизелова... Газ ли? пропан Бутан ли? Никога вече! Това си е мое мнение.Когато ми монтираха газовото на Форда - казаха - карай и се кефи. Хубу, ама Варна-Бургас ми костваха 30л газ. Това както и да го гледаш си е около 20/100...Ходих да я регулират - падна на 15/100 газ... Цената тогава на бензина не беше х2 на газта. Ходих пак да я регулират - почнах да гасна по светофарите и левите завоиХодих пак да я регулират - майстора дето беше на смяна дигна руце и вика "Аз такива коли не правя...Накрая набарах един пич, дето познавал друг пич от МЕИ Варна дето слагал К-Стоп Реле за да може хем бенизна да върви през системата, хем дроселната клапа да е отворена правилно, хем да върви още по-правилно. Сложиха го релето, колата почна да върви добре, рядко гърми, но продължава да си гори 12/100 газ...И смърдиSteliyan's Life!
Коментар
-
1115 написа:Ами аз пък взех дизел след една проста сметка.1. колата ще минава градско 10 000км годишно.Ако взема бензиново Пунто 1.2 то харчи 8/100 градско бензин - 8,5/100 газ .Ако взема дизелово Пунто 1.9 то харчи 7/100 градско дизел.Газовата уредба за бензиновото може да е само газов инжекцион и то с цена около 1100лв. за 10 000км ще се изхарчат:1. 700л нафта по 2.55 = 1785лв на година.2. 850л газ по 1.11 = 935лв газ на година + 1100лв инжекцион.т.е. икономия чак след 1,5г и то ако не се развали инжекциона, не се вдигне газта, а си остане повече от два пъти по-евтина от дизела, което нама как да стане.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
devilbo написа:Лошото е, че при мен не седи въпроса газ/бензин/дизел, а само бензин или дизел. Откакто щеше да гръмне една бутилка съм много резервиран към газовите уредби
Коментар
-
ogi28b написа:Че се среща рядко - да, рядко е, например колегата Red Storm е с такъв. А пък че е от 2001 - е това вече не е вярно От 2000 започва
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:ogi28b написа:Че се среща рядко - да, рядко е, например колегата Red Storm е с такъв. А пък че е от 2001 - е това вече не е вярно От 2000 започва
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар