Здравейте колеги. Колата е 1.9 JTD и всичко си беше наред, но в един момент сядам в колата въртя ключа, но тя не иска да запали и компа изписва, че има ХЛАБАВА ВРЪЗКА.Къде може да има хлабава връзка? Иначе стартера върти здраво. Единственото което се сетих да напръскам буксите които влизат в компютъра при двигатела, но нямаше никакъв ефект. Помагайте!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило-то не ще да пали
Collapse
X
-
1.9JTD, хлабава връзка на акомулатор и на поне още една камара места, но я си виж първо датчика на коляновия вал Щото може и да е от него - води се датчик запалване, струва 60-65лв, стартера върти, а колата не пали и не пали оти нема нафта...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Датчик колянов вал - къде се намира според теб, на ауспуха ли? При мен симптомите бяха същите. Ааа, ако не си разбрал - на коляновия вал се намира. Бях пуснал цяла тема - пращаха ме на диагностики и т.н. Но ще ти помогна да се диагностицираш сам независимо от бордкомпютъра с разбираемите съобщения. Ако проблемите ти са когато колата загрее, угасиш и пробваш да пали и не ще... А сутрин като е студена пали и когато е студена (не само сутрин де) пак пали - значи ... воала...Steliyan's Life!
Коментар
-
Ми аз се мотках 10 дни ... неприятното е, че 3 пъти се прибирах с такси, 6 пъти бутах за да освободя пътя на хората, веднъж закъсах в трафика, щото започна и да гасне... Тъпия датчик е евтини ... и в 80% от случаите е от него...Steliyan's Life!
Коментар
-
Ами нали писах, че и аз съм го ял Зора на моя майстор беше да намери физическото месторазположение на датчика, останалото бяха 10мин работа и 20мин лафене Като изчетеш техническата част на форума - малко неща ще те стряскат за в бъдеще А за сега - честито и ... весело шофиране!Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар