Имам въпрос относно влиянието на загряването на автомобила върху разхода. На мен ми е развален термостатът и колата в горещите дни при нормално каране извънградско може да загрее едва до 40 грауса. Ако скоростта се увеличи към 140, изстива още.Като оправя термостата ще почне ли да харчи по-малко, сега е около 7.5-8 на 100.Имам и още 1 въпрос. Изминал съм около 480 км, като в началото имах 50 литра в резервоара. Сега стрелката ми показва 2 деления под средата. Като тръгнах беше на максимума почти. Някой може ли да предположи колко гориво е изразходила колата. деленията на резервоара за еднакво количество гориво ли са или зависи от вида на резервоара. карам Браво TD100 1997 г. Въобще колко побира резервоарът на Бравото?Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостатът влияе ли на разхода?
Collapse
X
-
Със сигурност влияе.И да със сигурност ще падне макар и малко.Резервоара е 60литра.Не се ориентирай по деленията.От опит ти го казвам Само ПЪЛНО-ПЪЛНО."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
-
Разбира се че температурата влияе на разхода.Не случайно се слагат тези термостати.Целта е по най-бързия начин да се достигне оптимална температура.Жалко че за твоя модел термостата е много скъп(според мен) 100лв.ориентировъчна цена.Това си е направо спекула като се има на предвид че в този алуминиев корпус има същия термостат който струва около 15 лв. нормално,само че е монтиран чрез не разглобяема връзка в корпус от алуминий и за това е 100лв.
Коментар
-
Аз само да добавя, че в този сезон такава температура е невъзможна дори ако термостата е нон-стоп отворен.С това не искам да кажа, че лъжеш.Има 2 варианта:Това което виждаш на прибора просто не е 40 градуса ( по спомени нямахте никакви цифри на скалата ).Прибора ти не мери вярната температура.Няма начин двигателя ти да държи 40 градуса при положение че навън и камъните се потят от тези горещини За замерването на разхода: Не се прави така, с предположения.Пълниш до капачката, караш 200-300км и допълваш отново.Даже по-добре да изразходиш цял резервоар - така грешката при отчитането намалява.Засичаш изминатите километри и с новото количество стигаш до разхода.I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Добре, а първата голяма чертичка от скалата колко градуса е. На мен ми отчиташе температура на втората чертичка над тази голямата.Между другото сега смених термостата и ми отваря на втората чертичка преди средата, а перката се включва на първата над средата. Това как е като температура и нормално ли е?Термостатър е BEHR от Александър Ауто съм го взел.Fiat Bravo 1997 TD100
Коментар
-
Я виж тази тема няма ли да ти свърши работа за температурата и показанията на таблото:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=9753Добре, че автора сам успя да си я намери - аз положих усилия, но спомените не бяха достатъчниI'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Esper написа:Я виж тази тема няма ли да ти свърши работа за температурата и показанията на таблото:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=9753Добре, че автора сам успя да си я намери - аз положих усилия, но спомените не бяха достатъчниFiat Bravo 1997 TD100
Коментар
-
BO написа:Общо взето разхода почти няма да ти спадне, ако на това се надяваш.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар